mandag 22. februar 2010

Byggestil??

Jeg har på ingen måte noen planer om å starte en "kritikk-blogg". Men en dag jeg var på tur til Ålesund og sto og ventet på min mor som kom fra arbeid, hadde jeg god tid til å se meg rundt.

En enebolig i funkisstil kan være grei nok. Smak og stil er forskjellig fra person til person, og dette er nok arkitektur i tidsriktig stil. Tøft og inspirerende for mange.
Den gamle stilen er fin og koselig for andre. Kunne sikkert drømt om noe slikt til alderdommen, selvsagt med en stoor hage rundt. Skaper nok en nostalgisk stemning hos mange.
Men så kommer det helhetlige bildet...Grei hver for seg..men sammen??? Hvor var bygningsrådet her. Vi må selvsagt ha en utvikling både arkitektonisk og funksjonelt. Men jeg undres på om politikerne sov da denne byggesaken kom på bordet...
kom gjerne på besøk til min andre blogg her


5 kommentarer:

Elizabeth Mahlou sa...

Were these pictures taken in the past few days? It seems like very little snow! (Like there was very little snow in Alaska when I was there last week, and my mother tells me that there is very little snow in Maine right now, too.) Strange. (I know you were not commenting on the snow, but on the buildings, but the lack of snow caught my attention -- maybe it is just around these buildings.)

Ninni sa...

Det skjærer i øyne og hjerte å se slike stilbrudd. Ja, man kan virkelig lure hvor bygningsrådet hadde hjernen sin i disse sakene...

Janne Britt sa...

Hei Eva Cathrin! Du må huske på at begge eiendommene eies av fam Fagermo; og er du kunstner - så kan du gjøre som du vil...

De 4 årstidene sa...

Nei dette passet ikke inn liksom..hehe mye rar sammensetninger. Jeg personlig synes ikke funkishus er noe særlig pent, men i ett nytt boligstrøk kan det vel kanskje gå. Men å plassere det blant flott gamle bygninger, er jo helt forferdelig. Men som Janne Britt over meg her da, kunstnere kan gjøre hva de vil :-))
Ønsker deg en knall fin uke. Her er det alt for kaldt til å oppholde seg ute, så da får man strikke litt og finne på andre koselige sysler :-)

Petit Eyekiss sa...

Man kan ju undra, vad dom tänker på när dom gör så.
Jag är så glad att det i Sverige finns några gamla trästäder kvar , som Nora och Eksjö. Dom är så vackra och harmoniska.Moderna byggnader kan ju vara vackra i sig , men inte tillsamans med gammal bebyggelse.
Elisabeth

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails