fredag 16. juli 2010

ABC i ord og bilder-N

Det første som slo meg da Petunia kom til N i sin ABC-utfordring, var Natur. Naturen har blitt viktigere og viktigere for meg etter hvert som åra har gått, og kanskje det siste året som Ped-leder i barnehage har gjort at det virkelig har slått ut i full blomst. Jeg er som nevnt utdannet Naturfaglærer, og har arbeidet i videregående i 10 år, før jeg sa opp jobben min. (Hvem ved sine fulle fem sier opp en fast jobb nå for tida...?) Jeg har hatt et spennende år i barnehagen, og jeg har uttalt at jeg endelig er Naturfaglærer i Naturen.
Dessverre må den lille fleksible barnehagen legge ned på gr. av for stor konkurranse. Jeg tror det vil bli et stort tap, men slik er det bare.
Jeg er så heldig å ha fått ny jobb og har blitt forespeilet at jeg skal ha uteskoletimer. Mer Natur!
Jeg har jo Naturen rett utenom kjøkkendøra, og denne Nysgjerrige Råbukken er en daglig gjest. Det rare er faktisk at den IKKE spiser av hagen min. Jeg har vært forkjemper for økt rådyrjakt i vår kommune, men nå synes jeg 10. august kommer litt for fort...Denne karen er jo tammere enn kattene våre..

10 kommentarer:

Lotta sa...

Underbar bilder på råbocken.
Vilken lycka att ha en tam sån
så att man kan få såna fina bilder.
Härligt inslag på N som i natur.
Mysig helg...
Kramizzz// Lotta

Living next to me sa...

vi har også sånne gjester , og etter vi fikk rå odør får blomstenen være ..og de får bare felle 10 dyr , og det kryr ..så vist blir det rådyr etter 10 aug også, og tamme er de.. gresser 3 m fra en om morgenen ..

xxxl sa...

Hei :) ja naturen er flott her på kantene... vi har nå både skog og fjell rett utenfor stuedøra og det er nå herlig.

Flott bilde av rådyret.. er nok av de her også.

Det å jobbe i barnehage er nå kjempe kjekt da.. synd at den måtte legges ned.. he nå blitt mange barnehager ute på øya nå etterhvert... lykke til i ny jobb...

Ha en flott dag :)

Helle K. sa...

Skønne billeder og god fortælling om dit natur-liv og arbejde :)

Maria G sa...

Så fina bilder på råbocken! Hoppas den klarar sig när jakten drar igång.
Fint N-inlägg!
Trevlig helg!

VIILHVILE sa...

Skulle gjerne hatt gleden av slikt besøk. Hvordan noen kan jakte på disse vakre dyrene, er imidlertid for meg en gåte.

Krysser fingrene for en riktig dårlig jaktsesong!

Inge sa...

Skønne billder og flot n-indlæg
Ha' en dejlig weekend :-))

Petunia sa...

Måtte jo bli natur på deg!! Og tur når vi kommer til T!!
Vi har også gleden av å ha slike dyr tett innpå oss. Synes det beriker hverdagen veldig:)

Huldra sa...

Godt innlegg med natur på mange måter. Synd at barnehagen legges ned, men håper du vil trives godt i den nye jobben. :)

Tror ikke jeg skal gå inn på så stor diskusjon om disse dyra våre, annet enn å si at jeg elsker selve dyra, men hater virkelig flåtten som følger.

gunknitter sa...

Så flott ein bukk. Vi har slike rådyr her vi også. Det er ikkje så kjekt når dei forsyner seg fritt i hagen, men, men. Det er ikkje store problemet hos oss fordi vi har ikkje så mykje som frister!

Ha ei fin helg !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails