tirsdag 3. august 2010

Mitt Lille land 4

En liten Historietime. Denne lastebilen ble Henry Rinnan kjørt i på sin siste ferd gjennom Trondheim.Dagen var 1.februar 1947, og han ble henrettet som landsforræder og krigsforbryter.
Bilen står på Nilsenmuseet i Nåsbygda i Eide kommune på Nordmøre. Dette museet er en drømmeplass for aktive guttunger. Vi besøkte Nilsenmuseet og Bergtatt Opplevelser (som jeg vil vise i mitt 5. bidrag..) Det var beroligende for meg som mor, siden området var avgrenset og trygt, og det var akkurat passe folkemengde. Her er kjøretøy i alle varianter og aldre, og turen var nok for oss og vårt reisefølge 100 ganger mer verdt enn en stressende dag i Legoland eller lignende.


Du finner flere bidrag i denne bloggen og i fotobloggen min...

1 kommentar:

Petunia sa...

Den første tanken som slo ned i hodet på meg da jeg så bildet ditt er sangen Humpetitten! Mjølkeruten kommer i fra Stumperud på heia!!
Virker som et kjempespennende sted og besøke og norsk historie er absolutt viktig å ta godt vare på og fortelle videre:)
Tusen takk!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails