mandag 30. august 2010

Dogwalk at the countryside

My friend and I decided that we would walk my Frida along the road this time.. Usually we have to be aware about the cars along the way...But suddenly three cows strolled along towards us..
I like cows..I like all kind of animals....but this was super-cows...and they were not afraid at all...

They were quite pretty...and knew it...But they were big...and very close...someone claimed that they couldn't be that big because they obviously didn't have any thing to get milk from...(couldn't find the English word)
Well...I didn't listen to her...
Anyway, we survived...


Mandagstema-Kontakt

Vi har vært på sydentur...jada...jeg har vært med og jeg sutret nesten ikke! Men det var enda varmere enn jeg fryktet, og jeg gikk ingen av turene jeg hadde bestemt meg for.Men det er allerede bestemt at vi skal tilbake, men ikke i August...
Turvennene var perfekt!! Bankdamen og de to barna, som er omtrent samme alder som mine to eldste gjorde turen super. Ingen misfornøyde ungdommer kan berge ALT!
Kontakt-bildet er fra Banos-lagunen og viser kontakten mellom mor og datter...en guttemamma som meg har mange gleder, men denne mor-datter-kontakten er dessverre ikke av dem.

Se min nærkontakt på Hagemor Fotosafari

søndag 29. august 2010

Contact with a little friend..

"Hi there....just visiting??"
"Yes, passing by...are you taking my pic with that lence???"
"No...let me get my macro-lence.."
"Hi ...you promised you'd wait for me.."
"Okei, I can stay for a minute...but be quick"
"Do you like me like this??"
"Hey...watch it..or I'll jump in your face.."
"Well...did you get your pic's now...?"
"The Autumn is here soon...See you next year!"


Mandagstema denne uka er også Kontakt, så jeg jukser og poster denne lille vennen dit også..
besøk MANDAGSTEMA for mer kontakt..


torsdag 5. august 2010

Ikke noen pyse...

Slik er det å bo på landet...her går vi tre damer på tur. Vi jabber og gestikulerer, men denne kjekkingen bryr seg ikke.. Ikke engang bikkja bryr han seg om.. Bukkene går for seg selv på denne tida. Bukkejakta har ikke begynt, og Råene er er bare mammaer, og blir ikke brunstig på enda noen uker.. Råbukkene forbereder seg til ei travel tid. De spiser og tar livet med ro, det blir tidsnok andre ting å tenke på.
This is life at the country-side. We are three ladies walking, talking and waving with our arms. This man doesn't care at all. Not even the dog affects him. The male raws live a lonely life theese days. The females is just mummies, and are not ready for male companion for a few more weeks. The males just eat and live a calm life preparing for other days..
Push the button to see more NAture Notes

Visit Hagemor Fotosafari for some flowers

tirsdag 3. august 2010

Mitt Lille land 5

Bergtatt Opplevelser er en attraksjon verdt et besøk. I Nåsbygda på Eide finner du Nilsenmuseet, og i forbindelse med museet finner du også Bergtatt Opplevelser. Det er fremdeles gruvedrift i kalkgruvene på Nås, men denne gruvegangen er ikke lenger i drift, og har blitt en attraksjon. Det er ordnet et basseng som har fylt seg med grunnvann inne i den nedlagte sjakten. Her kan man ta sightseeing med båt i innsjøen og høre historien til gruvedrifta, eller man kan leie lokalene inne i gruva til bryllup eller andre arrangement. Om du vil, kan du søke opp gruppa "Bergtatt Opplevelser" på facebook..
Trykk på logoen, og besøk flere vakre plasser i vårt fantastiske land.

Jeg har flere bidrag i denne bloggen og i fotobloggen min.

Mitt Lille land 4

En liten Historietime. Denne lastebilen ble Henry Rinnan kjørt i på sin siste ferd gjennom Trondheim.Dagen var 1.februar 1947, og han ble henrettet som landsforræder og krigsforbryter.
Bilen står på Nilsenmuseet i Nåsbygda i Eide kommune på Nordmøre. Dette museet er en drømmeplass for aktive guttunger. Vi besøkte Nilsenmuseet og Bergtatt Opplevelser (som jeg vil vise i mitt 5. bidrag..) Det var beroligende for meg som mor, siden området var avgrenset og trygt, og det var akkurat passe folkemengde. Her er kjøretøy i alle varianter og aldre, og turen var nok for oss og vårt reisefølge 100 ganger mer verdt enn en stressende dag i Legoland eller lignende.


Du finner flere bidrag i denne bloggen og i fotobloggen min...

søndag 1. august 2010

Litt tom..

Jeg er litt tom om dagen, rekker liksom ikke alt jeg har bestemt meg for. Jeg lurer på hvordan folk med bare tre uker ferie gjør det..Huset her ser IKKE ut, bygggestøv overalt. I morgen kommer heldigvis flislegger, og det skal bli skjønt å dusje i sitt eget hus.
Kanskje storeguttene mine kommer hjem i morgen også. De har vært en uke i Femunden og padlet kano sammen med sin pappa. Minstemann savner dem, og synes de er altfor mye med pappan sin...han har lyst å ha "Pappahelger" hos Storeguttene sin pappa han og...men vil jo ikke at Snekkeren skal flytte...vanskelig for en 7-åring å forstå slikt.. Vi planlegger mye i Hagelaget for tiden, vi må jo være på topp nå som vi er kåret til Årets Hagelag 2010...en stor ære! Men det medfører jo endel arbeid å holde seg på toppen...man kan ikke hvile på laurbærene..
Jeg starter ny jobb til skolestart, og jeg både gleder og gruer meg. Jeg koste meg som Ped-leder i barnehage etter 10 år i videregående. Nå skal jeg altså tilbake i skoleverket, til helt nye kollegaer og en helt ny aldersgruppe. 3.+4. klasse, det blir en helt ny erfaring og sikkert kjempespennende. Men det er alltid med litt skrekkblandet fryd man går inn i ny jobb. Man vet hva man har, men ikke hva man får. Er man bra nok? Tilfredstiller man forventninger og krav? Vil man bli en del av det sosiale i kollegiet?
En av mine svakeste og sterkeste egenskaper er at jeg går på med liv og lyst, og letter litt fra bakken før jeg får tenkt meg om. Da blir det gjerne for mye både for folk rundt meg, og meg selv etter en stund.. Vell en uke i syden blir sikkert både utfordrende og godt. Jeg får ikke organisert eller kontrollert noe her hjemme, og må sikkert tilbringe noen dager på stranda også. Det blir spennende å finne ut om det vil stresse meg eller om det vil bli godt...
Nei, dette var jammen tunge og dypsindige tanker, i morgen blir det en halv arbeidsdag i barnehagen, min siste, og deretter skal jeg til Mattismamma og hjelpe henne å vaske ned huset som hun flytter fra. Kan hende får jeg lurt henne til en tur med retrieverne også, det er deilig å gå hundetur i plaskende regn.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails