søndag 31. oktober 2010

Mandagstema-Fremover

Vi har tilbragt kvelden på junioravdelingen til AK’s, AverøyKameratene’s, juleavslutning. Etter 16 år som guttemamma har jeg nå altså blitt fotballmamma. Minstemann er fotballspiller med stor F. Gjengen er jo selvsagt som 7-åringer flest; kjører en traktor forbi, er den gjerne mer interessant enn ballen…men de har utviklet seg veldig siden begynnelsen av sesongen…

Med denne juniorgjengen kan AK virkelig se fremover. Min fotballgutt er bare 7 år, men de som er litt eldre sitter nok spent oppe i natt for å vente på at AC-Milan skal legge ut påmeldingslistene til AC-Milan-camp 2011 som skal arrangeres på Averøya til sommeren. Det blir spennende for de 60 ungene fra hele landet som trekkes ut til å få delta.

IMG_0325

mandag

Eva Cathrin

fredag 29. oktober 2010

Sunrise from Bremsneshatten, Averoy, Norway

 Etter å ha fulgt minstemann på skolebussen, fikk jeg det plutselig kjempetravelt. Det så ut til å bli en fantastisk soloppgang. Jeg heiv kamera, bikkja og meg selv i bilen, for jeg tenkte Bremsneshatten måtte være perfekt. å vei dit, ringte jeg Hestia, hennes blogg er Hestiaverden, og sa at om hun er klar om 5 minutter, så starter jeg turen utenfor huset hennes…

IMG_0126

Det er mørkt enda, og vi kan så vidt skimte reinsfjellet i bildet over. I bildet under ser vi Kristiansund som en lyskilde over Bremsnesfjorden.

IMG_0129

Rødgløden begynner å komme til syne over Freikollen..

IMG_0131

Fridasnuppa er kjempefornøyd med en tur tidlig på mårran…regner ikke med å treffe så mye folk nå, så hun er lykkelig over å ikke gå i bånd.

IMG_0133

IMG_0135

Så hører Frida det komme noen. Jeg blir litt urolig, hun er bare snill, men ikke noe kjekk for hunderedde folk når hun er løs. Da roper hun veldig..hun sier jo bare klappmegklappmegklappmeg, men for utrente ører høres det ut som voffvoffvoff…og det er jo ikke alltid kjekt. Det er ingen fare, det er bare Hestia som kommer halsende…jeg ga jo henne ikke så stort valg, “Du må være klar når jeg kommer, for jeg skal ha med soloppgangen…” kanskje ikke drømmetelefonen å få klokka 8 om morgenen, men som fersk kameraeier klarte hun selvsagt ikke å motstå fristelsen.

IMG_0136

IMG_0139

IMG_0141

Må selvsagt ta et bilde av flotte Meek-Knoken…det er flere uker siden jeg var der sist, og jeg kjenner den roper på meg.

IMG_0143

IMG_0146

Hestia synes Fridasnuppa har blitt rolig og flink. Hun er jo ikke akkurat en typisk Golden Retriever da…. mer som en EngelskSetter i blondinekostyme…

IMG_0149

IMG_0155

All pics are taken from Bremsneshatten, a little hill in my neighbourhood at Averoy. Visit more scenes around the world by pushing the button.:

scenic

More from todays dogwalk at my other blog: HagemorFotosafari

Eva Cathrin

torsdag 28. oktober 2010

ABC-tema-Å

Petunia har kommet til Å i sin ABC-utfordring. Jeg håper hun straks setter i gang med runde nummer 4!!

Denne første kjekke karen kan man jo bare si ÅÅÅ-så søt til..og når den i tillegg bor på Åfarnes hos min kjære kusine, så presser jeg han inn her i Å-innlegget..

IMG_8575

Jada, dette bildet som er tatt ut gjennom stuevinduet hos min mor i Ålesund har jeg vist før.. men måtte finne det frem her også. Sunnmørsalpene!

IMG_8403

 

Et annet bilde fra Ålesund hvor man kan lure på om planutvalget har vært bevisst sin godkjenning av stilbrudd. Noen synes det er stilig og viser de ulike tidsepoker andre synes dette er å ødelegge stilen i området. IMG_8402

Jeg må jo selvsagt reklamere litt for Ålesund da…min barndomsvenninne eier og driver Tante Bruun sammen med en god venninne. Verdt en tur om du er innom. Hvis ikke, besøk dem på facebook.

For flere Å-tolkinger, trykk på knappen:

abc.....

Eva Cathrin

NatureFootstep Macro

Jeg fant en koselig utfordringsblogg!! NatureFootstepMacro. Du kommer dit når du trykker på logobildet nederst i innlegget.

Mitt bidrag må være denne flotte Austinrosen…jeg har nevnt den i tidligere innlegg, siden jeg nettopp har oppdaget sjarmen med både roser og fargen rosa. Denne skjønne, duftende Austinrosen har jeg hatt i 8 år, de første årene i ei potte som ble slengt i komposten på vinterstid, men de siste 3 årene har den kommet i god jord og selv i dag, siste del av oktober, er det knopper på damen. Dette bildet er tatt i juli i år.

IMG_7353

Grunnen til at denne ble valgt i dag, er at min kjære svigerfar, Gammelsnekkeren fyller 80 år. Mange gratulasjoner til verdens beste Bestefar.

Jeg og en annen svigerdatter satte inn bilde av den flotte 80-åringen i dagens avis. Lokalavisa vår har vanligvis gratulasjoner til alle jubilanter i dekningsområdet, m en da jeg leste avisa i dag, sto han ikke der. Han hadde ringt avisa og bedt dem ikke ta han med..da ble det jo komisk at på samme sida sto bilde og fullt navn… Jeg stusset litt, for han er ikke en beskjeden mann som ikke liker offentlighetns lys. Han er svært oppegående og engasjert og har et langt liv som bedriftsleder og en samfunnsengasjert person. Jeg ringte han for å gratulere..og lurte på hvorfor…. Jo det var så dumt om det kom så mye blomster….for de ville jo visne og dø…

Vell…gratulerer uansett, kjære Gammelsnekker, det er høst, og de fleste planter visner på denne tiden, men om noen måneder kommer en ny vår, og da blir det frodig og grønt igjen.

 

Flere macrobilder om du trykker på bildet:

naturefootstepmacro

Eva Cathrin

fredag 22. oktober 2010

På tur i Ørska

Glad og lykkelig på tur torsdag morgen. Ønskevær!!! Lyset har så vidt kommet, guttene er avgårde på skolen og mine splitter nye Lundhags fjellstøvler passer utrolig bra sammen med mine Bergans gamasjer…nei, jeg har ingen reklameavtale med de nevnte.

IMG_9990-1

Men hva skjedde…det var tyngre opp lia enn jeg trodde, alene..oj-glemt å spise frokost..halvveis opp i lia bestemte jeg meg for å ta en annen vei… Mattismamma kaller meg ofte ironisk: Pathfinder…tror absolutt ikke det er fordi jeg er så god til å finne stiene… “rett opp-rett ned”- er gjerne mitt motto. da blir man ikke forvirret av alle svingene..og finner som oftest bilen til slutt._MG_0047-1

Vell…dette ble en herlig tur i Ørska. Hadde ingen anelse om hvor jeg var..eller hvor langt unna stien jeg var ( obs: jeg var ikke uansvarlig og dette er et lite omsråde, og det er bare å gå ned, så kommer jeg til havet eller hovedveien..)

Frida var superfornøyd, her har vi aldri vært før. Mange spennende lukter.

Jeg synes selvsagt GPS er juks, selv om min nye mobiltelefon har funksjonen…det har nok ingenting å gjøre med at jeg ikke forstår hvordan den virker…Monstertelefomnen skal jeg fortelle om en vakker dag…når jeg vet hvordan jeg skal bruke den.._MG_0004

Se flere Ø-er fra ABC-utfordringen til Petunia om du trykker på ABC-knappen. Selv tar jeg en snøhelg på Ørskogfjellet!!abc.....

Eva Cathrin

tirsdag 12. oktober 2010

En ny måte??

Da får jeg se om jeg klarer dette….jeg har slitt med bloggen min den siste uka..klarer ikke å redigere etter noe er publisert…ikke legge linker under tekst eller bilder..ikke endre størrelse på skrift..og ikke publisere på vnlig måte.Petunia ga meg tips om å laste ned Windows Live Writer…så nå får vi se da..skal tro om linken jeg satte under navnet hennes virker..?

må vel prøve noen bilder…_MG_9618Frida-snuppa egner seg vel godt..?? skal tro om jeg klarer å plassere bildet slik jeg vil..

Tar gjerne imot tips om bildeplassering og annet…

 

Eva Cathrin

mandag 11. oktober 2010

Mandagstema-Hjerte-...


Dagens Mandagstema er Hjerte-....og det må bli Hjerteknusere.
Minstemann var overlykkelig når kompisen og mamman hans kom på besøk til oss på hytta. Etter en lat morgen med legobygging kom sola på hytta. Da var det på tide å ta en tur ut med barn og hund.


Vell...Hjerteknusere eller rampegutter med glimt i øyet...vet ikke helt forskjellen. I alle fall bestemte guttene seg for å bade...i oktober..på fjellet.
Jeg har ikke for vane å være pysete..det er sol, og vi er ikke så langt unna hytta og tørre klær, så når de spurte om å få bade, sa jeg ja...overbevist om at de ikke orker mer enn å dyppe tåa i vannet.
Ganske riktig..klærne var av og på igjen i løpet av få minutter....så satte vi oss for å kose oss med matpakke og litt kjeks. Guttene sprang ned til elv for å seile pinner mens vi damene tok det med ro og fortsatte pratingen.
Vi hørte frydefull latter fra elva, og slappet helt av til vi bestemte oss for å gå tilbake til hytta...guttene var sikkert litt våt og kald...Gjett om de var...gjennomvåt!!! "Vi fann ei vannsklie, mamma"


Vi vandrert i elva nesten helt opp til hytta, og ALLE klærne måtte fjernes på terrassen...Og guttene...lykkelig og kalde, og neida: Ingen ble syk!
Flere Hjerte-bilder finner du om du går til http://mandagtema.blogspot.com
(Jeg har en feil på bloggen min og får ikke linket på vanlig måte...feil: 59, står det om noen har noen tips...i tillegg har jeg publiseringsproblemer, og får heller ikke redigert de innleggene jeg har klart å publisere. og klarer ikke "markere" tekstfelt for å endre skrift, linke eller noe annet..."sutre-sutre")
.....grr..blir såå frustrert...mandag 4. oktober 2010

Når barna vokser til...

Min førstefødte har endelig (ifølge han selv) blitt 16 år.Han har ventet leeeenge, og stadig vekk spurt hvorfor han var født så sent på året... Jeg synes det var tidlig nok..og kunne tenkt meg at det tok enda noen måneder før vi nådde den milepælen.
Vell...bedre å hoppe i det ...pust dypt, smil pent og snakk rolig....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails