mandag 29. november 2010

Mandagstema Skygger

Vi er ikke så veldig bortskjemt med barfrost her på Møre..Det er gjerne kaldt noen dager, og så blir det sørvest og regn igjen. Men når har vi hadd maaange kaldegrader over lengre tid, og det er herlig og kaldt..

skøytersteinsvik

Mange synes selvsagt det er aaaltfor kaldt, men det er gjerne de som synes det er for mye sol, for lite sol, for mye regn, for lite regn osv osv osv..jada, jeg provoserer sikkert….men været er en av de tingene vi får gjort forbasket lite ved, og heller får prøve å gjøre det beste ut av.

skøytesteinsvik2

November er tradisjonelt en tung “gjerralaus” måned. Men nå kan barna skøyter og kose seg ute uten at man må gå etter med vaskebøtta når de kommer inn.

issteinsvik

Som småbarnsmor skulle jeg gjerne hatt noen snøfiller også, men det tør jeg nesten ikke å si…joda, jeg tør..!

hockeysteinsvik

På lørdag fikk vi “facebook-invitasjon” fra ei som bor ved et av de islagte vannene i nærheten. Bare kom på søndag, dere kan parkere på marka vår, og skifte ved brygga, og så griller vi i felles bål…. Kjempetrivelig tiltak. jada, vi kan jo gå dit utenom også, men nå følte vi ikke at vi trengte oss på med parkering og brygge, og så er det så koselig å samles ved et felles bål.

hockeykampsteinsvik

Det går ikke an å holde på i så fryktelig mange timer når det er så kaldt, så etter tre timer, frøs vi hjem igjen med løfte til minstemann om at vi kan gå på isen i morgen også.

issteinsvik2

Det værste med å fryse er ikke når man er ute i det kalde, men når man kommer inn igjen og alt tiner…ååå det er vondt.

mandag

Vell, i dag skal jeg være effektiv med husarbeid, slik at vi kan gå i skogen etter skoletid og ha med både bikkje og skøyter.

Stikk innom Petunia for å se flere skygger og ta turen innom HagemorFotosafari for å se lureskygge…

Eva Cathrin

lørdag 27. november 2010

Lykke-Happiness

My blonde girlie, Frida, and her friend Mattis.

_MG_0644

_MG_0670

IMG_0501

IMG_0508

IMG_0500

This is my dog, a happy girl!!

_MG_0359

Meet more cameracritters by pushing the button.

CameraCritters3

Visit HagemorFotosafari too

Eva Cathrin

På skøyteisen-Iceskating

Det er vinter på Nordmøre, maaange kalde grader, osm gjør at de små vannene er frosset til, og Hosetvatnet er helt trygt å skøyte på. Jeg tror Hoset er den kaldeste plassen på hele Averøya. Når vi har noen få kalde grader på Bruhagen, meldes det om 5-6 minusgrader på Hoset. Den siste tiden har vi hatt ned mot –7 grader på Bruhagen, og det har vært helt ned i 15 kalde grader på dette stedet.

Vi have winter at my part of Norway. Even though we live by the coast, we have had several degrees below zero the past few weeks. The lakes is safe to go ice-skating.

Jonatan og Fluffy på isen

Klassemaskoten Fluffy ble med minstemann hjem fra skolen i dag, og selvsagt måtte han bli med på isen.

jonatan i strå1

is4

I bakgrunnen her kan du se Meek-Knoken, Averøyas høyeste fjell. Jeg har skrevet mye fra mine turer hit tidligere i bloggen min, men nå har jeg ikke vært der på leeenge. Jeg hører nesten at den roper på meg. Det må vel bli en pause til i julevasken, så jeg kan ta en tur dit..

The mountain with snow, is Meek-Knoken, my favourite place to hike, but it has been a while. I can almost hear it calling for me. I might have to take a hike next week.

 

IMG_1327

Have a lovely weekend, and welcome back.

Visit ScenicSunday for more scenes

and visit HagemorFotosafari too

Eva Cathrin

fredag 26. november 2010

D for Digital

ABC-Skandinavia har kommet til D i sin ABC-utfordring. Jeg velger D for Digitalt kamera. Det er ikke lenge siden jeg gråt mine modige tårer når snekkeren ville kjøpe Digitalt kompaktkamera. Jeg visste ingenting om Datamaskiner og ville heller ikke vite noe…

hestemorgen

hestemorgen-redigert

Jeg ville ikke slå på en Datamaskin for å se bildene, som gjerne var fra jula eller kanskje en bursdag…

hester2-førred

hester2-etter

hester2-etter2

Men en så en dag ville tenåringene vise meg hvordan jeg kunne “snakke” med naboen på MSN…og da var veien kort til Facebook og deretter en forsiktig bloggstart…

hest-førmaleri

hest-maleri

Min nabo fant et Digitalt Speilreflekskamera på en kampanje som hun hadde lyst på. Jeg hørte etter bare med et halvt øre, fordi jeg har aldri vært fotointeressert.

hester-førredigering

hester-plastic

En uke etter kjørte jeg til Molde og kjøpte meg et Digitalt Speilreflekskamera; Canon EOS 1000D

hestermorgen

hestermorgen-redigertsponge

Og ble fullstendig Digital!! Dette er over et år siden nå, og jeg har blitt lykkelig eier av flere nye objektiver som passer til Canonen min. Det siste en Sigma 150-500, et monster som jeg håper jeg blir litt mindre redd etter hvert..

Ta en tur innom ABC-Skandinavia for å se flere D-tolkinger.

Ta en titt innom HagemorFotosafari også.

Eva Cathrin

onsdag 24. november 2010

En Himmelsk turplass

Farstadsanda har jeg visst skrevet om før….jeg har vært der noen ganger i det siste. Det har blitt mer fototur og ikke akkurat fjelltur.. Men det kan jo fungere innimellom det også.

IMG_0607

Jeg har bodd på Averøya i 20 år nå, det er ca 25 minutter med bil fra huset mitt, over Atlanterhavsveien og til Farstadsanden, og dette er første gang jeg var her…en nydelig kveld i vår.

Mattismamma tok dette bildet.

ECCC

Her kan man virkelig se solen når den går i havet.

IMG_3502

Til sommeren skal jeg ta med guttene for å bade her…men først skal vi nyte en herlig vinter.

_MG_0515

Stikk innom Petunia for å se fler Himmelske bilder.

himmelsk 

 

Eva Cathrin

mandag 22. november 2010

Mandagstema–Hjelp

Mandagstema hos Petunia i dag er Hjelp. Jeg har kjøpt meg ny linse, men hva hjelper det…jeg tok ikke mindre enn 55 bilder av fuglene på foringsplassen m in i dag…og satt igjen med 4 som var klare.

blåmeis1

blåmeis2

Joda, fine og klare, med tre modeller som slett ikke var samarbeidsvillige.

svarttrostdame

kjøttmeis

Jeg har fått hjelp, fordi jeg har blitt kjent med en flink naturfotograf som har latt seg presse til å lekke ut noen tips. Problemet er at denne mannen oppfant tålmodigheten, og jeg fikk ingenting av det…Men jeg skal nok prøve noen av tipsene hans i løpet av vinteren, men først må jeg bli kjent med monsterobjektivet.

Gå innom Petunia for å se flere Hjelp-tolkninger.

mandag

Og ta gjerne turen innom HagemorFotosafari også

Eva Cathrin

søndag 21. november 2010

Juleforberedelser og give-away

Neida, jeg skal ikke begynne å skrive om alle giveawayene rundt om i Bloggverden…det kan andre ta seg av. Men disse nissene var såå skjønn, og jeg vil gjerne at dere tar en tur innom Nelly Hobby, for hun lager de søøte nissene som Petunia har i sin Giveaway. Jeg falt såå for nissene at jeg har planer om å bestille meg noen av de…jeg er ganske realistisk, og forventer ikke å vinne…det kan andre gjøre.

Gavedryss_1_thumb[3]

Jeg er jo en juleperson, og synes slett ikke det er for tidlig å tenke på julen i midten av november. Julevasken er godt i gang, julegavene er ferdig pakket og sortert i poser til de ulike familier og julekortene var klar for flere uker siden. Jeg har ikke sendt kortene da…da forstår jo folk at jeg er litt rar…de ligger klar til posting når det er sømmelig..ca 1. desember.

_MG_1291

I dag har vi faktisk kost oss, både minstemann, trommisen, snekkeren og jeg. Vi har vært med Cøliakiforeningen i Møre og Romsdal på Eventyrlige Skaret. Der var det nydelig julemat og koldtbord etterfulgt av kanefart og flere aktiviteter for barna. Skikkelig plass for å komme i julestemning.

_MG_1308

Ta en titt innom Nelly Hobby for å se og bli inspirert av de artige nissene, og Petunia fortjener også et besøk, hun står bak mange av de morsomme foto-utfordringene som jeg er så hekta på

Ellers ønsker jeg alle en herlig førjulstid, enten dere er julehekta som meg, eller venter med julen til dagen før..hver får gjøre som det passer best!!

 

Eva Cathrin

onsdag 17. november 2010

B for Bølger.

Jeg har hatt bloggproblemer som du kan lese om i innlegget under her..men nå er jeg tilbake med B-innlegg i ABC-Skandinavia

bølger1

bølger2

bølger3

WateryWed2b

Besøk ABC-skandinavia for å se B-innlegg.

Visit HagemorFotosafari for more water

Eva Cathrin

mandag 15. november 2010

Når man leker med de store guttene….

 

Jada, jeg turte…jeg har deltatt på fotoutstilling. “det er viktig å vise bredden i en fotoklubb..” og jeg er med for å vise at det er plass til alle…ikke bare de perfekte..da vil bare nye medlemmer bli skremt bort..haha…godt å ha noe å trøste seg selv med. Jeg er inne i ei periode der ingen av bildene mine er bra..og så jeg som hadde så mye bra i vinter…hehe..jeg synes jo ikke det når jeg ser på dem nå.

IMG_1087IMG_1086

Det som er så flott i vår lille klubb, Hustadvika Fotoklubb, er at man blir så hjertelig mottatt. Det er faktisk plass til ei rappkjefta sunnmørsdame..hehe..og vi som er nybegynnere får lære av de andre som mer enn gjerne deler av sin erfaring.

Det er jo mulig man kan bli litt sliten av hele kjerringa..for vi er i gang med planlegging av neste utstilling…det skal jeg fortelle om senere..

Bildene over er fra helgas utstilling, og bildet under er fra da jeg som Hagelagsleder inviterte klubben til å ha utstilling på Averøy Hagelag (Årets Hagelag 2010 i Norge)sitt arrangement.

 

Lederen til høyre, er utdannet fotograf og hvordan å bruke kameraet er han mester på. Når vi er på tur, passer jeg på å luske litt rundt ham for å få tips.

Terje, som jeg har okkupert fanget på, er en fantastisk naturfotograf og du kan se et gammelt intervju med han HER.

I dag har disse vært på besøk hos meg, og jeg har lurt mange hemmeligheter ut av Terje…så i løpet av denne vinteren skal jeg klare maaange fuglebilder.

fotoogmeg

Noen av bildene jeg hadde med på utstillingen.

IMG_6784

IMG_7945IMG_8753-1IMG_1783IMG_6358IMG_7353-1

Når “gutta” var innom på besøk i dag, viste G meg noen små triks i Photoshop..og disse svanene, knipset på Atlanterhavsveien, har jeg justert bittelitt i Photoshop. Jeg har som kjemnt vært litt motstander av redigering..jeg blir mye mer imponert over bilder som ikke er fikset på. Noe av grunnen må jeg sikkert en vakker dag innrømme kommer av at jeg ikke helt behersker verktøyet, men bildet ble faktisk mye freshere når jeg fikk justert litt på lyset.

Dette blir mitt Himmelsk-bidrag denne uken. Jeg har fått en himmelsk hobby, selv om det er himmelvid forskjell på mine og Terjes bilder, kan jeg si at jeg har utviklingspotensiale..hehe..

Forrige uke hadde jeg bloggproblemer, tro det eller ei, men jeg hadde fylt min kvote i nettalbumet… Nå har jeg fått fikset problemet, men se gjerne innlegget under, som skulle være forrige ukes himmelske bidrag.

SvanerpåAtlanterhavsveien

Denne uken skal jeg i allefall klare å poste til Petunia sin Himmelske utfordring…

himmelsk

 

Eva Cathrin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails