tirsdag 11. januar 2011

Mandagstema-oppmerksomhet

 

Mandagstema hos Petunia denne uken er Oppmerksomhet. Hva i alle dager kan man skrive om..det er på tide å komme seg på nett igjen.

Jeg har ikke blogget og nesten ikke fotografert siden før jul…selv om jeg fikk juleønsket oppfylt:

canoneos7d

Jeopps: Snekkeren kom med nytt kamera til kjerringa…hva skal man si..er han virkelig så ufornuftig snill, eller var det enkelt siden han har ansvaret for én gave og fikk bare ett alternativ…eller er han fremdeles overlykkelig for at hesteinteressen min er borte som dugg for solen og erstattet med foto?? Ikke godt å si. Det hører med til historien at jeg har også hatt bursdag i denne perioden, og gaven var kombinert… Vell, har allerede fått “bortskjemt jente”-kommentar fra venner..

ECO

Jaja..bra utstyr er en ting…jeg har innsett at det ikke hjelper med bare flott utstyr…jeg trenger mer erfaring…. Med flott nytt objektiv og splitter nytt kamera, var dette det eneste noenlunde bildet jeg fikk av dagens fugletitting…en liten tøffing som gjerne vil ha litt oppmerksomhet. Ikke fordi han ville bli tatt bilde av, neida, det var på tide med påfyll av solsikkefrø. Blåmeisen er den tøffeste på foringsplassen, og jager gjerne de langs større fuglene for å få spise alene.

Blåmeis

Bomskuddet ble dette. Frida-snuppa mi er overlykkelig og en av grunnleggerne av ordet oppmerksomhet tror jeg.

Bomskudd

Frida tror virkelig at verden bare har forberedt seg til hun skulle komme. Hun klarer ikke å forstå at folk virkelig kan gå forbi hennes skjønne vesen og fantastiske skjønnhet uten å bare måtte klø henne…

Jeg har vært veldig streng med alle passerende og besøkende..de har ikke fått lov til å gi henne oppmerksomhet. Det har vært hardt, og det har vært mange hevede øyenbryn, men det har virket.

Fremdeles er hun sjokkert om noen passerer uten å klappe henne, men det blir bedre for hver måned. Vi kan til og med stoppe og prate med folk uten at de blir overfalt…

Her resignerer Frida fordi hun skjønner at mor skal bake eller vaske i dag også…joda hun fikk selvsagt tur hver dag i “julestria”, men ingen fjellturer…

IMG_1646

Men morgenturer ble det selvsagt..  I nydelig snø på Bisgardshøgda. Vi er ikke bortskjemt med skikkelig vinter på Mørekysten, men så langt denne vinteren har vi hatt nydelig og kald vinter. Noen dager med plussgrader, vind og regn har vi selvsagt hatt, men det må man regne med på kysten.

IMG_1622

Mitt ultimate oppmerksomhets-kikk i 2010, var da jeg som leder av Hageselskapet AverøyHagelag mottok prisen for Årets Hagelag 2010 på Hageselskapets rep-møte i Førde. En uerfaren rappkjefta sunnmøring blandt Norges hageelite. Dette bildet tok Tommy Tønsberg, redaktøren av HageTidend av meg etter prisutdelingen.

De som kjenner meg, vet at jeg stort sett går igjen i blått….men måtte velge grønt på en slik happening…

førdebilde

Mer oppmerksomhet hos Petunia

Eva Cathrin

4 kommentarer:

Vibeje LSH sa...

Herlig lesning! :-)

Petunia sa...

Kjekt å ha deg back online igjen og flott å ha deg med på mandagstema. Først av alt vil jeg gratulere deg med overstått og med nytt kamera. Det er noen som har det;) Men det er jo så velfortjent!
Så å jeg bare beklage..
Jeg har ikke blogget om nissemor som kom rekende sørover på en fjøl. Jeg har rett og slett slitt med internettet i ukesvis og all bloggglede har vært borte. Jeg har mer en nok med "de faste postene" som Mandasgtema og Himmelsk. Nå ble routeren skiftet i går og jeg krysser fingrene for at alt er i orden:)

Inge sa...

Tillykke med det hele.. dejligt indlæg :-)

Emerald Raptor sa...

Jeg fikk også nytt kamera til jul! Men har ikke fått brukt det like mye som jeg gjerne skulle.

Synes det "bomskudd"-bildet ditt var veldig morsomt, jeg. Det gjorde bare bildet mer spennende at motivet hoppet bort. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails