tirsdag 20. desember 2011

Farvel Sør Afrika

IMG_3826

Turen nærmer seg slutten, og siste dag går fra Mpumalanga via Pretoria, middag i Johannesburg og så flyet hjem.

Vi har hatt en fantastisk opplevelse og turen ble så ufattelig mye mer enn Krugerparken som var mitt formål og inspirasjon til å melde meg på.

Det var Sparebank1Nordvest som inviterte til kundetur. Hans fra banken arrangerer tur rundt om i verden minst en gang per år. Han er bankens vert på slike turer, og har et rolig overblikk over oss alle. Turoperatur banken bruker er NorskTur, og det å kunne bare la seg lede gjennom SørAfrika uten å bekymre seg for noe, var aldeles fantastisk!

IMG_3835

Vi har fått oppleve et land i vekst, som har hatt en vellykket overgang til demokrati for alle. Det er fremdeles et stykke igjen, men starten var mye bedre og fredeligere enn andre land med en slik overgang. Det er dessverre slik at fattigdom går i arv selv om rettigheter er like. Men mange gode tiltak for å bedre forholdene er godt i gang. Vi sitter igjen med mange inntrykk som kan være sunn for oss som ble født med sølvskje i munnen og små bekymringer.

Vi har hatt de utroligste naturopplevelser, og for en som er over middels interessert i plante- og dyreliv, var dette en drøm som gikk i oppfyllelse.

Fargene i Kappstaden må oppleves!

IMG_3864

Vi fikk et virkelighetssjokk da vi besøkte RobbenIsland. Ufattelig at Apartheidsystemet har vart i SørAfrika helt inn til våre dager. Det ble veldig nært å høre Thulani fortelle om sine opplevelser fra fangeøya.

IMG_3893

IMG_3934

Turkameratene var en flott gjeng. Mange var spent på hvordan det var å dra på tur med så mange. Jeg kan si med det samme at det var overhodet ingen sak! Vi ble igrunnen beroliget allerede på bankens infomøte i forkant av turen. Så mye hyggelige mennesker. Det er klart at når man melder seg på en slik tur, så er man da sosial. Her er det ikke tre damer som skal bli enige om familienes ferietur, men en hel gjeng som melder seg på en arrangert tur.

Ja det var travelt, men absolutt fantastisk! Og en slik tur var midt i blinken for meg som har strandstolskrekk og blir stresset av å ikke være i gang med noe.

IMG_3961

IMG_3985

Den Afrikanske kulturen, de vennlige folkene. Her vasker vi hendene før enda et fantastisk måltid.

IMG_4004

SørAfrikanerne lager de utroligste ting av det vi andre kaller søppel. Disse bilene er bare et lite eksempel. Jeg kjøpte med meg en gruppe musikere laget av gamle rørdeler.

IMG_4012

Vell..SørAfrika anbefales på det varmeste. Jeg har jo aldri lagt skjul på at jeg gjør det best i Nordmørske fjell, men denne opplevelsen har virkelig endret mitt syn på reiser, og jeg gleder meg til neste tur.

Min neste Afrikadrøm må bli Serengeti, men Peru hadde også vært fantastisk å få oppleve. Og JA, jeg drar gjerne på tur med Banken min igjen.

Dette er mitt siste innlegg fra turen, annet enn kanskje noen bilder i HagemorFotosafari. Om du vil se bildene mine, se på South Africa-albumet på Flickr 

Og vil du se alle innleggene fra turen i denne bloggen, se på SouthAfrica 

Eva Cathrin

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails