mandag 31. oktober 2011

Et Hundeliv

Dagens høydepunkt for Frida er når vi kjører over brua for å besøke Trulte.

The moment of the day for my Frida, is when we are visiting Trulte

IMG_0109

Lykken må være å være hund etter 20. august…da er båndtvangstiden over..

happiness is being a dog after 20. of August each year, when they can run free again..

IMG_0135

Mens jentene løper rundt og herjer som galne prøver Eirik å roe gemyttene…ikke alltid like vellykket…

While the girls are running around like crazy, Eirik tries to keep everything under control…not always suksessfully… 

IMG_0148

Gamle Lonny holder seg litt i bakgrunnen, men han er med på tur fremdeles

Old Lonny keeps to himself a bit behind, but he still walks with us

IMG_0163

We love outdoors

Eva Cathrin

lørdag 29. oktober 2011

Barn og hund…idyll..

Ser du gutten?…nei, ikke Frida heller…Gjemsel på tur er god trening for Hunden. Brukte det da hun var valp og gikk for langt unna meg.. Og for gutten, er det en fantstisk motivasjon for å gå uten å bli sliten..

Can you see the kid?..no, neither can Frida..Hide-and-seek is a good exercise for the dog. I started when she was a pup, so she would keep near me…And for the boy, this is a marwellous motivation for hiking..

IMG_9806

Gutten er lokalisert…BOMBE!!

And he is localized..BOMB!!

IMG_9815

Trenger det noen ord..?

Do we need any words..?

IMG_9933

IMG_9826

Selvsagt…en 8-åring og en Retriever har samme dragning mot sølepytter..

Of course…an 8-year-old and a Retriever hawe the same interest for dirty ponds..

IMG_9835

IMG_9858

IMG_9864

IMG_9882

IMG_9884

IMG_9928

En herlig søndag ettermiddag på hundetur i dette spennende området på Bruhagen-Averøy på Nordmøre

We had a wonderful hike in this exciting area by our house at the NorthWestCoast of Norway

More Critters at CameraCritters 

Eva Cathrin

tirsdag 25. oktober 2011

En epoke er over

 

Den 11. september hadde vi årsmøte i Hageselskapet AverøyHagelag. Jeg har vært frontfigur i laget i noen år, og denne gangen hadde jeg bestemt meg for å takke  nei til gjenvalg.

IMG_9947

Det var en tung avgjørelse, men likevel på tide. Selvsagt vil valgkomite og medlemmer og resten av styret protestere….det vil de gjøre uansett hva de synes om det man har gjort…uansett!!  Men når man endelig får frem at man har bestemt seg, så er det utrolig hvordan det ordner seg likevel. Nestlederen tok over stafettpinnen, og jeg er overbevist om at han vil gjøre en super jobb. Spesielt fordi han har laangt mer erfaring i laget enn meg, samt at han nok er noen hakk ryddigere..Jeg tror det er viktig med skifte og endringer av frontfigur med jevne mellomrom, så får man heller komme tilbake etter en tid..

IMG_9943

IMG_9953IMG_9951

Det har vært noen givende år, og vi har som lag fått utrettet mye godt for hagesaken, og for å spre ordet om hagesaken.

IMG_9992

Selv om det er vemodig å ha overlatt roret til Svein, skl det bli godt også…å kunne møte opp til ulike arrangement å være gjest. Eller faktisk velge å la være å gå…Selv om…det tror jeg ikke da…HS AverøyHagelag er et aktivt lag, og det nye styret har sammen med oss to som har gåttt ut, lagt et supert program for neste år. Gleder meg til all inspirasjon det vil gi..

Eva Cathrin

søndag 23. oktober 2011

På besøk i Rogaland

 

Da Hageselskapet Averøy Hagelag ble kåret til ÅretsHagelag2010 i Norge på rep.møtet i Førde, ble jeg invitert til HS Rogaland. I september 2011 tok jeg turen. Da skulle Rogaland ha idé-og erfaringsmøte, og jeg skulle fortelle hva vi driver med på Averøya..

IMG_9415

Jeg tok flyet torsdag, helt uvitende om hva jeg skulle de første dagene..Henry og Liv ventet på flyplasset, og vi lunsjet på Kvassheim Fyr etter å ha kjørt langs Jæren. Nyydelig!

IMG_9231

Etter å ha kost oss ved havet og Jæren, gikk turen til Henrys landsted. En nydelig Bestemorshage, som man kan se i TV Vest Hageserie, linker finner du her

IMG_9502

IMG_9489

IMG_9492

IMG_9493

Henry som er hobbykokk disket opp med nydelig mat og jeg ble sendt i hagen for å plukke Bjørnebær som vi hadde til dessert, selvsagt med det rette tilbehør..

IMG_9477

Fredag morgen fikk jeg en fantastisk overraskelse…de skulle ta meg med til FLOROGFJÆRE!!!! Noen misunnelige?? jepp, kan dere bare være..

IMG_9287

IMG_9436

Anbefaler turen til denne øya neste gang du er i området, og hagen var verdt det, men jeg ville dradd enda en gang bare for å oppleve kokken og maten hans!!

IMG_9310

IMG_9312

Lørdag morgen var det duket for Hageselskapet Rogalands idé-og erfaringsmøte. Jeg var den første som skulle snakke til forsamlingen etter den formelle starten..heldigvis..man slipper å bli så veldig nervøs da..

IMG_9430

Jeg hadde en fantastisk langweekend på besøk i Rogaland og ble oppvartet som en Prinsesse absolutt hele tiden. Samtidig fikk jeg mye erfaring og fikk lære mye om hvordan et godt fylkeslag kan fungere.

 

Eva Cathrin

(Dette innlegget kommer også i AverøyHagelag sin blogg)

Utsending til byen, 1000 Åpne Hager

 

IMG_7792

Vi ble ønsket hjertelig velkommen inn i Kari Stølans fantastiske byhage i Kristiansund. I hagen var det utallige rom og sikkert en million sitteplasser. Her kan man vandre mange ganger, og oppdage noe nytt hver gang. Midt i hagen ligger den største Kristornen jeg noensinne har sett..og oppi der fant vi et barn..I Eika, som også var hjem for en voldsom klatreplante, hang en slengdisse. Det er tydelig at hagen har hjerterom både for voksne og barn.

IMG_7849

IMG_7795

Rita Grimsmo, leder i Hageselskapet Kristiansund fant vi i hagen

"Vokt dem for katten", sto på et skilt utenfor den hvitmalte porten, og jammen fant vi en nydelig katt. Kari Stølan kan fortelle at når hun flyttet til dette stedet, ble katten en dag borte.."En ypperlig mulighet! Jeg kunne virkelig gå rundt å lete etter katten..og fikk snoket skikkelig i andres hager og samle inspirasjon..." Et godt tips til andre...du trenger ikke ha katt...bare gå rundt og lat som du "kisser" etter katten...Også et godt tips for å bli kjent med nye naboer..

IMG_7802

jeg traff noen medlemmer fra hageselskapet Averøy i hagen, Elin Hagen var den ene, men flere kom etter hvert

Kari Stølan serverte hjemmelaget nydelig hylleblomstsaft, og denne hagen kan man avtale besøk i andre dager også.

IMG_7835

Det var flere andre hager rundt om på Nordmøre og jeg håper at enda flere vil åpne porten sin for besøkende neste år.

IMG_7814

IMG_7819

 

IMG_7855

Det var virkelig trivelig å besøke en hage på denne fine dagen, og jeg håper at Averøy kan ha mange åpne hager på neste års aksjon 1000ÅpneHager2012 den 12. august.

Eva Cathrin

(Dette innlegget finner du også AverøyHagelag sin blogg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails