lørdag 11. februar 2012

Retten til å velge

Jeg holder de fleste av mine politiske diskusjoner på Twitter. Syns det er greit slik, der tåles det godt å være uenig. Bloggen min har vært fredet fra politikk og meninger, men av og til må man bare.

Hva er likestilling? Er det likestilling å forvente at kvinner skal være lik menn eller gjøre de samme valgene? Nei, det er det ikke. Det er likestilling at kvinner HAR MULIGHETEN til å gjøre de samme valg.

IMG_7803

Har jeg gjort urett som lar guttene velge sine aktiviteter selv?

IMG_7803-1

Jeg er en hjemmeværende mamma.

Sånn..der sa jeg det! Provoserer det? Er jeg en byrde for samfunnet? Er jeg automatisk mindre begavet og trenger “enkle tekster” når jeg skal lese noe? Er det å ta tradisjonelle valg en trussel for likestillingen og kvinners plass i samfunnet?

Noen hevdet at jeg ikke burde ta imot gratis utdannelse om jeg skulle være hjemmeværende. Jeg er 42 og har vært hjemme i et år siden jeg tok valget om å være hjemme, og syns den uttalelsen faller på sin egen urimelighet. Siden jeg jobbet under hele utdannelsen for å mest mulig forsørge oss sjøl som alenemamma, har jeg det ganske så godt med min egen samvittighet.

“Samfunnet bygger ikke på frivillighet.”

Vi trenger skoler, helsetilbud, veier mm. I tillegg trenger vi det som gjør at livet blir verdt å leve på f.eks små plasser. Som bygdalaget, hagelaget, speidern, bryteklubben, småbåtforeninga, idrettslaget, velforeninga, lysforeninga, fotoklubben, fortidsminneforeninga..jeg kan fortsette i det uendelige. Slike ting trenger vi på bygda for at ikke alle skl velge å bo på sentrale østlandet, og jeg tror faktisk slike ting er verdt veldig mye for det sosiale livet også til de som ikke aktivt deltar i frivilligheten.

Jeg er altså en høyskoleutdannet hjemmemamma med store barn..en trussel for kvinnefrigjøringen.

Kvinnefrigjøringen! Den samme som gjør at det forventes at vi damer er tilbake i full jobb 9 mnd etter å ha båret frem barn, 3 mnd før helsepersonell anbefaler oss å avslutte ammingen…nei, jeg skal ikke gå der, fordi det handler også om valg. De som synes det er greit, må kunne gjøre det. Men de som ikke synes det er greit, må få velge å slippe. Tross sin utdannelse og faste jobb.

Min påstand er at det er ikke likestilling før jeg kan gjøre tradisjonelle valg og det aksepteres!

Man skal ikke undervurdere våre formødre som sto på barrikadene og brente BH’er, men det må samtidig kunne være lov å velge barna og familien fremfor karriere og forfremmelser.

IMG_7807

Slik ser eg det…men tar gjerne en diskusjon på det, for jeg kan forstå at noen mener andre ting. Jeg vil bare ha retten til å velge.

Eva CAthrin ( @vinterjenta på twitter)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails