mandag 26. mars 2012

Earth Hour

Tiden nærmer seg for årets EarthHour-markering. 31.mars kl 20.30 skal vi slå av alle lys, i hele huset, samt TV, PC o.l.

EvaCathrinOstnes-Livet

Mange kritiserer aksjonen og påpeker at det ikke gir noen strømsparing med en slik markering.

IMG_5335

Neivel..det vet da de fleste. Strømsparing og redusering av co2-utslipp krever andre tiltak enn å slå av lyset. Vi må senke temperaturen, bruke vaskemaskinen mindre, kjøre mindre osv osv osv.

Om du “trykker” på bildet, kommer du til den norske siden:

earth hour

Earth Hour er en symbolsk markering som skal bevisstgjøre oss om farene ved å fortsette vårt forbruk på måten vi har begynt.

IMG_3502

Jeg tror fullt og fast at slike markeringer har virkning. Ikke målbar virkning, men likevel en oppdragende virkning som er viktig for oss alle. Spesielt hos oss med barn og unge, brukes EarthHour bevisst til å kose oss med fokus på miljøet.

IMG_9639-002

Barn er veldig opptatt av det de har kunnskap om, og jeg syns det er viktig å oppdra de så de blir mer bevisste.

EvaCathrinOstnes-Naturbarn

Det jeg derimot ikke har samme troen på, er Klimakvoter. Hvem i all verden tror på at vi er mer miljøvennlige bare fordi vi betaler en avgift på flybilletten. Ikke jeg iallefall.

IMG_7766

Vell uansett, her skal EarthHour markeres som vanlig. Og jeg ser med glede at flere og flere rundt oss deltar. Selv om det fremdeles er noen som demonstrativt IKKE skal delta. Som IKKE tror på klimaendringer. Som IKKE syns det er vits i å lære barna sine om slikt.

IMG_0373

Jeg tror også at klimaendringer har naturlig forklaring. Det har vært endringer i klimaet siden tidenes morgen. Det betyr ikke at vi ikke påvirker endringene med våre handlinger. Og om der er det minste tvil…la tvilen komme miljøet til gode.

IMG_0225

Mer av meg på Hagemor, flere bilder på flickr og HagemorFotosafari.

Eva Cathrin (@vinterjenta)

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails