onsdag 21. mars 2012

Miljøsyndere

Ingen av mine barn, deres venner eller noen av elevene mine har noen gang kunnet kaste fra seg noe på våre mange turer ute i naturen uten at det har vært påpekt og ordnet opp og forklart hvorfor det er galt.

Da vi var små, var vi opptatt av Karius og Baktus, mens barn som vokser opp nå for tiden, kan alt om miljøvern og viktige samfunnsspørsmål.

Og alle, ALLE, vet i 2012 hvor skjør naturen vår er for forurensing. Derfor er miljøskadelig avfall også gratis å levere. Både til miljøstasjoner og der man kjøper varen.

En av den verste miljøtrusselen er bly, og nettopp derfor er det strenge regler for avfallsbehandling av blyholdig avfall som bilbatterier o.l.

IMG_0083

Og bilder som dette opprører meg veldig, og jeg kan ikke forstå at noen er så uvitende og ingnorant at dette kan skje. Dette kom vi tilfeldigvis over på vår hundetur i dag.

På tide med en opprydding.

Eva Cathrin

2 kommentarer:

krepsemor sa...

Samme her! Jeg har lært opp mine fire barn til at søppel kaster vi der det hører hjemme, i søppelkassen. De lærer jo dessuten mye om miljøfarlig avfall på skolen! Det som er trist, er at det er voksne som står for denslags forsøpling som på det siste bildet du viser! Ja, det er bare trist!

Sigrunn sa...

Det som slår meg er at det kanskje er enklere å ta det med til gjenvinning enn å dumpe det i naturen,men enkelte vil bare ikke være med på dette ser det ut til. Trist :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails