søndag 17. juni 2012

Puh...

Det er Sommer på Nordmøre og det er sommer i hagen min. 

Hva er det jag babler om…jeg er jo aldeles overveldet. Jeg er egentlig i sjokk og har ikke turt å skrive noe innlegg i bloggen på flere dager. 

Jeg har lenge hatt lyst å lage litt rabalder om hva jeg synes om å hemme barns utvikling ved å overbeskytte og passifisere dem, men ikke helt turt eller visst hvordan jeg skulle gripe det an. Og så kom saken fra Tustna opp i lokalavisa om at klatreskogen var fjernet for barnas sikkerhet. Da gikk det ikke an å la være. 

Det ble ikke noe rabalder, det ble en farsott og det kan virke som at de fleste er enig. Så flott! …eller...

Hvis det er slik…slik at de fleste er enig..HVORFOR blir det slik da? Er vi små nikkedukker som aksepterer det noen ganske få påfører oss? Bare en tanke. 

Vell…det er lenge siden jeg har hatt hageoppdatering, og kan med glede fortelle at nytt drivhus er bestilt. Mine tanker om forsikringsselskapets saksbehandling kommer i en post i nær fremtid. (Link til "Et drivhus til besvær" kommer nederst i innlegget)

IMG 5054 003 

Pauseplassen min. Jeg elsker sitteplassene i hagen min, og kunne gjerne tenkt meg flere. Snekkeren flirer litt av meg og sier sarkastisk at jeg må begynne å sitte litt om det skal bli flere sitteplasser. Men i denne kroken sitter jeg faktisk innimellom. Her har vi delvis tak, varmelamper og nettilgang (!)

Dette er i hjertet av en blå valmuesøster. Blomsten er litt mindre enn Grandisen, men like lekker. 

IMG 5060 

Enda en Primula som dukket opp…jeg har visst ikke helt kontroll over hvor de er eller hvor mange de er. Primulaene er rådyrsikker, så de er helt klart en hagefavoritt hos meg. I tillegg er det forskjellige som blomstrer fra februar til september.

IMG 5064 

Den siste tulipanen. De er IKKE rådyrsikre, så av 100-vis av tulipanløker som jeg satt ned i grupper i høst, har det kommet et titalls…lett spredt rundt om i hagen. 

IMG 5067 

Akeleiene har jeg latt selvså, så de er også lett spredt rundt om.. Men de er enkel å fjerne om de kommer på feil sted.

IMG 5083IMG 5072

En annen av mine favoritter er Geranium (Storkenebb) Jeg har mange ulike sorter som kommer opp hvert år. De varierer i fargene fra lys rosa, via lilla og over i helt blå. 

IMG 5077

IMG 5081 

Dagens Bomskudd…trenger ikke flere ord..

IMG 5097 IMG 5099 001 IMG 5117 

Og hva dette er, aner jeg ikke..men lekker er den. 

IMG 5139 

Og Akeleiefrøstjerne..ganske dekorativ om du går nært innpå.

IMG 5141 

Astrantia(Grå dame, eller Stjerneskjerm) er også egentlig ganske dekorativ. 

IMG 5142 

Matrosen har bygget fuglekasser, og hengt opp både selvbyggede og kjøpte, og det ser ut som at det er leieboere i alle sammen.

Her er en Sorthvitfluesnapper-pappa som jobber iherdig dagen lang med å frakte mat til boet.

IMG 5146 

Minsten har hengt opp denne kassa øverst oppe på garasjeveggen som vender ut imot hagen.

IMG 5149 

Her sitter han og lurer på om jeg skal fjerne kameraet snart, slik at det er trygt å fly hjem. Han står i Duftsjersminen som snart vil blomstre.

IMG 5150

Mammaen er iherdig hun også, og hun liker ikke at jeg ser på henne. Når jeg kikker bort, smetter hun inn, men ikke før. 

 IMG 5173

Her ser hun bebreidende på meg. Nesten som hun sier.."Kan du ikke bare fortsette med hagearbeidet snart, slik at vi slipper å observeres"

IMG 5181

Og samme her..Denne stolen er en fast mellomlandingsplass i tilfelle noen kikker på dem. Hvis jeg kikket for lenge, hoppet han ned bak stolen til jeg snudde meg bort. Utrolig hva de får med seg. 

IMG 5221 

Der ser dere kroken min, og med et tomrom der drivhuset skulle stått. …men snart kommer det nok med fraktbilen…oh..lykke!

IMG 5165

IMG 5169

Som man kan se, så er det fullt i hagen min…vi var jo på et "kurs" om plantesammensetting med LineCa i LineCas Have, så jeg burde sikkert flyttet samtlige planter..

IMG 5187

IMG 5189

Grilling av masjmallows hører med på en fin sommerdag..

IMG 5229

Det var helgas lille hagevandring hos meg. Kom gjerne tilbake. Jeg skal prøve å få knipset Blåmeisparet som bor i en annen del av hagen, men tror det blir vanskeligere, da de ikke er vant med at det er trafikk i den delen av eiendommen.

I det jeg sitter her og skriver, så tikker det inn en melding fra Elin i www.bare-lille-meg.blogspot.com om at jeg har blitt ukas favorittinnlegg. Det syns jeg er stas!

Historien om drivhushavariet mitt finner du : Et drivhus til besvær 

Og jeg anbefaler virkelig å ta en titt på alle de tilbakemeldingene jeg fikk på mitt forrige innlegg, Beskytt barna! Kommentarene er virkelig verdt å lese.

Eva Cathrin

2 kommentarer:

MITT FARGERIKE sa...

Kanskje eg skal gjer alvor å besøke hagen din ;-), men det må bli etter ny Danmarkstur med korpset.

Bare lille elin sa...

Hei igjen og hjertelig velkommen som følger hos meg. Kjempetrivelig.

Flotte blomster du har! :-) Jeg er imidlertid litt uenig med deg i at akeleie er så lett å få vekk om de har kommet på feil plass. Jeg SLITER med mine! De har tenkt å overta alt som er! Skrev om det allerede i fjor, så sjekk bloggen min om du vil se. :-) tok en sjau og dro opp/fjernet frø osv i høst, men trur du ikke de kommer opp verre og videre enn noensinne. Og slett ikke i skråningen der de egentlig skulle hatt plassen sin.. Vel,nå fikk du meg igang.. Skulle bare innom og ønske deg en god kveld! :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails