onsdag 4. juli 2012

Pollyanna og jeg

Jeg kan være sint, rasende sint! Irritert..det er jeg en mester i. Sarkastisk..jepp det også…veldig! Men misfornøyd..ikke så ofte det nei. Joda, jeg kan ofte være misfornøyd..spesielt med meg selv. Ting jeg har sagt, sjelden ting jeg har gjort..eller.. Ja, jeg kan være misfornøyd med snekkeren også..hmm..

Men! Ikke så ofte! Jeg tror at om man er misfornøyd med småting hele tiden, så får man det ikke så godt.

IMG 8649

Hva er det egentlig vi er så misfornøyde med da? 

Været! Enten så er det for mye sol, for lite sol, for mye regn, for lite regn, for kaldt, for varmt for mye snø, mangel på snø..jeg kunne fortsatt i dagevis. Det morsomme er når de som klagde over mye snø i fjor vinter var de samme som klagde over mangel på frost denne vinteren. Det triste er når det har vært sol og pent vær i mange dager, og så kommer en dag med plaskeregn og så klager man over alt regnet. 

Joda, jeg er like glad i sol og varme som alle andre..eller kanskje ikke varme da. Men å bruke så mye tid og energi til å kun legge merke til de dagene som er grå? Hvorfor ikke prøve å være glad for de lyse dagene? Det er jo ikke så mye vi kan gjøre med været uansett. Da er det lettere å gjøre noe med egne holdninger. Dessuten..det er frivillig å bo her. 

IMG 8650

Hva er det mer vi er misfornøyd med dag?

Ektemannen! Det vi falt for i sin tid, er ofte det vi irriterer oss over i livet? Er det ikke slik? Neida, jeg er ikke den som erklærer min kjærlighet til ektesnekkeren på facebook eller andre steder. Og joda..jeg kan bli rasende…når jeg spør om hjelp til ulike ting og han sier "jada", men ikke skal la seg dirigere, så han bare demonstrativt må vente en halvtimes tid før han gjør det…ARRGGHHH!

Sporten å sitte hos venninner og stønne over ektemannen er vel ikke noe som er ukjent blant oss damer. Det har jeg gjort også. Fryktelig! Tror kanskje det ville vært katastrofalt om menn hadde en lignende sport? 

En dag bestemte jeg meg for å se det positive med snekkeren. Vi damer kan faktisk ikke forvente at menn tenker eller prioriterer slik som oss damer. Kanskje tar de ikke feil likevel? Kanskje ER det ikke bare min måte som er rett? Haha..bare tulla, selvsagt er min måte den beste! Men kanskje hans måte er nesten like bra? 

Jeg har iallefall fått det MYE bedre etter at jeg valgte å fokusere på det som er bra istedenfor å lete etter ting å irritere meg over. Selv om jeg selvsagt fremdeles kan irritere meg over ting. 

IMG 8656

Hva mer er vi misfornøyd med i dag?

Eksen! En tidligere ektefelle er det beste å være misfornøyd med. Han kan jo aldri vinne. Spesielt om man har barn sammen, da blir man jo stadig vekk påminnert hans ufortreffelighet. 

Skal vi alltid høre på våre kvinnelige skilte venninner? Eller kan det være greit å være klar over at mannen også gjerne har en versjon av saken? Det er jo alltod en grunn til at to mennesker går fra hverandre, men er det virkelig nødvendig å minne hverandre på den grunnen hver gang man treffes for å utveksle barna i årevis fremover?

Må innrømme at jeg har lært å sette pris på mitt forhold til eksen etter å ha hørt på venninner..kanskje jeg forhåpentligvis har lært hvordan man ikke trenger å gjøre det ved å høre på venninner også. 

IMG 8671

Er det mer vi er misfornøyd med i dag? 

Vår egen livssituasjon? Kan man gjøre noe med den?

IMG 8676

Da jeg var barn fant jeg noen bøker i mormors bokhylle som min mor hadde hatt. Det var bøkene om Polyanna. Jeg kan ikke huske så mye av de, men en ting husker jeg. Pollyanna hadde en "være glad"-lek. En gang ønsket hun seg en dukke til bursdagen sin, men hun fikk krykker isteden. Da bestemte hun seg for å være glad for at hun var så heldig at hun ikke trengte krykker. 

Det er kanskje satt litt på spissen, men et lite poeng er det likevel. Neida, vi må få bli lei av regn og sint på de irriterende mannfolka! Men noen ganger kunne vi kanskje hatt det  fredeligere og mye bedre om vi løftet blikket og kjente litt på hvor godt vi faktisk har det. 

IMG 8722

Ha en super dag!

Se gjerne innom min flickr-konto eller hils på meg på twitter som @vinterjenta.

PS--bildene - egentlig var det en skrekkslagen byjente som knipset sauer..skulle tro at man ble tøffere etter over 20 år på landet, men neida.. Men det gikk fint og sauene lurte sikkert på "ka i helsike"

Eva Cathrin

Og til @dame som kommenterte hvor tverr jeg er i en kommentar på mitt forrige innlegg…"jada, jeg er nok tverr, men jeg prøver iallefall å være saklig til mine meningsmotstandere"

 

5 kommentarer:

Tonje Halvari sa...

Du og du:) Er det bevisst valg å ha bilder av sauene i bloggen i dag?;) Fine er de i allefall:)Det er fint lite å gjøre med for eksempel været, men sin egen livssituasjon kan man jo faktisk gjøre noe med! :) Ha en fin dag:)

Inger Johanne Ohrvik sa...

Utrolig fine bilder :-) Alle blir irritert noen ganger. Jeg prøver å finne positive egenskaper når irritasjons monstret dukker opp, og kanskje jeg ser det litt på en annen måte.:-)
Været er nå slikt som det er. :-) Det er ikke været som skaper en god dag, men hva man velger å utføre den dagen eller hvem man tilbringer tiden sammen med. Jeg føler meg utrolig heldig å kunne dele dagen min sammen med familie og venner :-)

Torill Avnsnes sa...

Som alltid er du fantastisk og reflektert om emner som de fleste kjenner.
Jeg må bare få lov til å dele litt av min erfaring.
Jeg feirer jul sammen med barna til Per og hans ekskone. Det er en berikelse å ha mor til hans barn tilstede ved høytider og andre anledninger, hun er en kvinne som deg EC, tøff, reflektert og sindig.
Man blir hva man spiser, sier ett ordtak, men jeg vil påstå at man blir som man er i forhold til hvem en bor sammen med. Jeg synes det er fantastisk å bo sammen med Per! Han er reflektert, rolig, diplomatisk, snill, omgjengelig, tolerant og sosial. Det betyr at jeg har blitt mindre utolmodig og tenker litt mer før jeg snakker. Jeg irriterer meg ikke over at dosetet står oppe eller om skapdøra står på vid gap... Hva betyr det, jeg kan jo bare lukke den. Da slipper jeg å bruke energi på å hisse meg opp for helt uvesentlige ting. Jeg er sikker på at jeg har mange slike ting som han Per kunne ha irritert seg over dersom han var en annen enn den han er. Slik går no dagan uti Kvarsvika!

Dame sa...

Alt dreier seg visst om deg. Ha et flott liv :-)

Hagemor sa...

Neida, Dame, Alt dreier seg ikke om meg. Men i min blogg skriver jeg mest om mine egne meninger. Andre får skrive sine meninger i sin blogg, eller i kommentarfeltet. Synd du ikke linker til din blogg, om du har noen, så kan jeg lese dine meninger der :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails