mandag 27. august 2012

Debutant på KNT-tur

SLOGEN!! "KNT arrangere fellestur til Slogen, noen plasser ledig" leste jeg på facebook sent en kveld. Og jeg kjente turlederen. For en lykke.

Nei, jeg har aldri vært så glad i å gå sammen med så mye folk på fjellet. Jeg vil jo ha med hund og kamera og å gå i kø har ikke akkurat vært drømmeturen. Denne turen inkluderte også overnatting på turistforeningshytte..Tror ikke jeg har lagt i felleshytte med fremmede siden jeg gikk på speideren..

Vell..jeg meldte meg på og håpet på det beste.

Vakker natur på veien var det iallefall.

IMG 3890

Vi samkjørte mot Sunnmøre og kom til Stranda i nydelig vær. Vi parkerte på Liasætre og hadde et par timers gange til Patchellhytta hvor vi skulle overnatte.

Det var storslått natur hele veien mot hytta.

IMG 3946

Endelig kan vi se morgendagens mål, Slogen. Slogen er den spisse toppen lengst unna i bildet.

IMG 3952

IMG 3955

Hele veien fra parkeringsplassen til hytta var godt merket, og med kjekke bruer over elva på flere sider. Praten går allerede godt blant deltagerne.

IMG 3972

Jeg kjente at jeg ble litt frustrert på vei oppover..sååå mange flotte fotomotiv..og om jeg skulle stoppet ved alle, ville jeg nok ikke kommet frem før ved midnatt. Ikke egner det seg å gå i sin egen fotoverden når man går sammen med en hel gruppe heller.

IMG 3990

IMG 3993

Det har ikke kommet helt høstfarger i fjellet enda, men de skarpeste flotteste farer likevel.

IMG 4000

Da vi kom frem til hytta, var det utrolig mye folk der. Vi klarte å få lagt oss ned alle sammen, men det var nesten bare så vidt. Alle damene fant oss soveplass på hemsen og det gikk utrolig godt det også.

Det viste seg at mesteparten av folkene som var i hytta med oss, var folk på kundetur med TVNorge. De var sponsorer, sikkerhetsfolk og TVN-ansatte som var på tur i skikkelig 71*Nord-ånd. De hadde et hardt program, og gikk mot toppen noen timer før oss. Senere på dagen, ble de hentet med helikopter for å flys til neste sted.

IMG 4007

Slogen badet allerede i sol før vi kom oss av gårde. Men det var meldt dårligere ut på dagen, og vi ville gjerne ha klarvær og tørt når vi skulle komme oss på siste biten mot toppen.

IMG 4012

På første pause tok en av turkameratene over kameraet mitt, slik at jeg fikk bli med på noen bildet jeg også ..smart.

IMG 4037

Laangt der oppe går TVNorge-gjengen. Jeg synes egentlig det ser litt umulig ut at vi skal opp dit.

IMG 4042

IMG 4051

Vi fikk også gå på noen meter med snø på turen, selv om det ikke var mye igjen.

IMG 4074

Vi skal ikke langt opp for å få en fantastisk utsikt her.

IMG 4077

IMG 4083

Issoleier vokste det mye av her, men floraen har jeg tenkt å vise mer av i neste bloggpost.

IMG 4134

Her har vi kommet til siste biten av turen. Så langt har det gått ganske bra. Ikke så veldig luftig, selv om vi har vært nær kanten enkelte steder.

Denne siste biten tok vi uten sekk, og det var jeg jammen glad for. Her vekslet vi mellom å gå og krype og klatre opp. Noen steder var det veldig nervepirrende, men opp skulle vi, selv om pulsen var høy.

IMG 4155

Her har jeg lånt bort kameraet mitt enda en gang og vi ser Sæbø og Hjørundfjorden langt der nede.

IMG 4158

IMG 4164

Hele gjengen bortsett fra fotografen. Fantastisk å ha nådd toppen på Slogen!

IMG 4170

Da var det bare det verste igjen. Jeg haater å klatre nedover..og den første biten ned måtte klatres..det var noen nærgråtenopplevelser da ja..

Men så er alle ferdig med det skumle, og den ene turlederen kom som sistemann. Det var veldig betryggende på en slik tur at det alltid gikk en turlederen helt først og ikke minst alltid en helt sist.

IMG 4182

IMG 4186

Vel nede igjen så rakk vi akkurat å si farvel til 71*Nord-gjengen som ble hentet i Helikoptere for sitt neste stopp. To av TVN-gutta satt igjen til slutt og vi fikk en veldig hyggelig samtale med de. Jeg skal selvsagt ikke avsløre om de avslørte noen hemmeligheter, men vi gleder oss enda mer til å se serien nå når det ble litt nært.

IMG 4209

IMG 4249

På vei fra Patchellhytta ser vi at Slogen ligger i skodde og regn, og vi var utrolig heldige med turen og været og folkene og alt.

IMG 4260

IMG 4268

Jeg har hatt en fantastisk debut som KNT-turist. Jeg har riktignok gått sammen med KNT en gang tidligere, på ROMSDALSEGGEN, men dette var første overnattingsturen hvor man blir ekstra godt kjent. Både på den langt bilturen og på hytteturen. Jeg gleder meg allerede til neste tur…selv om jeg håper at de har noen "bortoverturer" også..og gjerne at det er lov å ha med Fridussen..

IMG 4282

Eva Cathrin

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails