torsdag 23. august 2012

Ta deg vann i springen!

Jeg er en uhelbredelig Pepsimaxdrikker..jeg innrømmer det glatt siden jeg aldri har innrømmet noen andre uvaner..Vell..jeg innser galskapen og skal prøve å slutte øøhh…begrense innntaket..

Vel det var ikke poenget i det hele tatt. Poenget er at om man står i butikken..og velger flaskevann:

REAKSJON!!

"Har du ikke vann i springen"

"Drikker du flaskevann?"

"Det er jo sååå miljøuvennlig"

"Det er jo såå dyrt"

"Hva slags jåleri er det?"

"BETALER du for vann??"

Jeg kan fortsette i det uendelige. 

5661881533 c46f2131ec o

Hadde jeg kjøpt en Cola ville folk sagt "Hei, har du det bra?" og gått videre.

Jeg er selvsagt enig i alle argumenter for å drikke vann fra springen. Men kom ikke å si at de argumentene ikke gjelder all brus også. Og selv om jeg vil at ungdommene mine skal ta med flaske med vann eller juice hjemmefra, er jeg overlykkelige når de velger flaskevann istedenfor Cocacola, eller enda verre, Burn eller RedBull..fysj. 

Derfor blir jeg mektig irritert hver gang noen kommenterer at man kjøper flaskevann.

ALLE vet at det er både best økonomisk og mest miljøvennlig å drikke vann fra springen, men det ER sunnest å drikke vann. Man må slutte å si at det er greit å kjøpe brus i butikken og ikke vann. Om man tenker miljø eller økonomi, er det ingen forskjell, og helsemessig er VANN det beste valget. 

Så jeg kommer til å fortsette å oppmuntre guttene til å kjøpe seg en flaske vann SELV om jeg skulle ønske de tok med en flaske hjemmefra med springvann. Og jeg drikker flaskevann med god samvittighet om alternativet var å kjøpe en flaske brus eller noe annet med smak..

Eva Cathrin (@vinterjenta på twitter)

2 kommentarer:

Bare lille elin sa...

Det viktigste er at det er vann.

Men folk skal jo alltid bry seg!! :-S

ha en fin kveld, uansett vann. :-)

Randi Målen sa...

Er så enig! Blir faktisk litt stol av meg sjøl jeg, når jeg kjøper vann...Da drikker jeg i alle fall noe annet enn brus eller kaffe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails