tirsdag 23. oktober 2012

Best i test

Det er nydelig høst på nordvestlandet. Høst med farger og blad og sol og regn og rimfrostmorgener og alt som hører til. 

Sa jeg regn? Deilig plaskende regn som gir våte stier og dype dammer for barna å plaske i? Samtidig som at det ikke er helt sommertemperaturer lenger? 

IMG 7663

Det er i slike tider vi trenger gode, vanntette, sterke, uslitelige barneklær. For ikke å si sko/støvler. Støvler som skal være varme, vanntette, behagelige, lett å ta på fort og alt det andre på en gang. Støvler for Mørekysten må holde barnas føtter tørr og varm en hel dag når det ligger 30 cm med sammenhengende vann overalt. Litt av en utfordring. 

Men da har vi heldigvis alle testene. De flotte testene som viser hvilke klær som er "best i test"…heldigvis….

IMG 7598

For vi stoler på testene, gjør vi ikke? 

Mange punkter om slitesterkhet, vanntetthet og pris..og om "hvor mye man får for pengene"?

Jeg syns faktisk disse testene er fornærmende. 

Jeg KAN å lese, og klarer helt fint å se hva en parkdress eller et par vinterstøvler koster. Og jeg klarer å vurdere om jeg har råd til de og om det heller er verdt investeringen å kjøpe noe dyrere. Hvis jeg spør hvilket produkt som er det beste, vil jeg vite hvilket som er det beste. Jeg er ikke interessert i å vite at "denne er bedre fordi den gir mye for pengene". 

Alle forstår at en vinterdress som koster 300,- kroner gir mer for pengene enn en som koster 1200,- kroner. Det er ikke det vi som er foreldre spør om. Vi lurer på hvilken dress som kan vare hele sesongen og holde barnet tørt og varmt gjennom alt slags vær helst etter å ha vært i vaskemaskinen 4 ganger per uke. 

Selvsagt kan den billigste dressen være den aller beste. Men da vil vi vite akkurat det. Ikke at den er den beste fordi den er billigst og sett i lys av hva du får for pengene bla bla bla..

IMG 7610

Det samme gjelder hundemat..og andre produkter som blir testet. 

Lurer vi på hvilket for som er BEST, vil vi ha opplysning om det, og ikke hvilket som er best i forhold til pris. Vi kan selv vurdere om vi da heller vil kjøpe det nestbeste, fordi det beste koster for mye, eller er for langt å reise for å kjøpe. 

Skulle man hatt en slik test på brød eller pizza, ville nok hjemmelaget kommet langt ned på lista over hvilken som er "Best i Test", men vi vet jo alle at hjemmelaget er best, selv om det ikke kan måle seg om man tar prisen i betraktning. 

IMG 7618

IMG 7651

IMG 7724 001

IMG 7731

Eva Cathrin ( @vinterjenta om du snakker til meg på twitter)

1 kommentar:

Cara oj sa...

Det er lange og våte vintre her i sør også. Selv de dyreste bevernylon dressene holdt seg vanntette kun mange vask. Best i test, eller ei, en sprayboks med impregnering for semska sko reddet budsjettet og holdt parkdressene vanntette selv etter 10+ vask

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails