søndag 28. oktober 2012

Mens vi klager på været

Det er slutten av oktober og naturens første advarsel om at det er den årstiden er her. 

Den første dagen var det selvsagt bare litt hagl og noen sluddbyger, men Matrosen var slett ikke innom huset da han kom hjem fra skolen denne fredagen.

Jeg skulle ut med Fridussen en liten tur, og ranselen lå slengt på trappa. Men jeg fant gutten i kjent stil i naboens bakke. 

IMG 9101

IMG 9122

I løpet av helga ble været klarere og kaldere, faktisk kuldegrader på nattetid, og vi har faktisk fått litt sne oppå rimfrosten. Perfekt for barn og hund. I løpet av helga har ski og kjelke og votter vært i bruk. Herlig!

IMG 9139

Et annet sikkert vinterforsmakstegn er alle utforkjøringene. Sjokket over at det kom frost i slutten av oktober. Sjokket over ar værmeldingen stemte og at bilen sto der med sommerdekk når mandagen kom og man skulle på jobb.. 

Forbløffelsen i sosiale medier over at det nå virkelig kom en haglbyge eller litt sludd. Neida, folk må selvsagt få like det så mye eller lite de måtte ønske. Men forbløffelsen forbløffer meg like mye hver gang. Og fortvilelsen over hvor grusomt vi har det. At man skal kunne godta å ha det slik i verdens rikeste land. 

Neida, nå er jeg sikkert litt frekk og hånlig. Det var ikke annerledes tidligere heller. Da kunne vi lese "innkast" i avisa der folk "krevde" bedre vær. 

Nå leser vi ofte om "bevis" for eller imot global oppvarming alt etter hvilket vær det er den uken. 

IMG 9144

Neida, jeg sier fremdeles ikke at det ikke er lov å mislike været. Men det blir litt voldsomt synes jeg. Vi har mat på bordet hver eneste dag. Vi har tak over hodet. Og vi har alle råd til gode varme regntette vinterklær. Neida, ikke alle har råd til det, men de som ikke har råd til det, er om oftest ikke de som klager høyest. 

Når jeg så påpeker at det er oss voksne som lærer barna at "det er for dårlig vær" når man klager over at barna sitter inne så er svaret: "Greit for deg, for du liker jo slikt vær"

Neida, jeg liker ikke "slikt vær" noe bedre enn noen andre. Jeg bare innser at man får prøve å gjøre det beste ut av det man ikke får gjort noe med. Prøve å finne noe positivt å være glad for i livet vi lever. Innse at vi er født med sølvskjea i munnen her i Norge, og at noe av prisen er den geografiske beliggenheten. Slutte å sutre og klage over absolutt alt..og begynne å gjøre noe selv for å få et bedre liv om vi har det trist. Få øynene opp for de som har virkelige problemer. 

Vi vokste opp med FAME og "You´ve got to be your own hero". På tide å lære noe av det. 

IMG 9146

Negativitet og misnøye smitter veldig. Har du det fælt, så er jeg sikker på at jeg har det litt fælt også.

Tenk om vi kan snu trenden. Tenk om vi kan finne noe hver dag som vi er fornøyd med. Tenk om vi kan si "åå, jeg er egentlig fornøyd med mannen min fordi han ryddet av middagsbordet" selv om du koker innvendig for at han glemte potetpanna som du lot stå der bare for å se om han husket det. Joda, jeg vet at DET er litt vanskelig da.. 

Men prøv! Prøv gradvis å snu trenden litt. Finn ting å være fornøyd med. Med ektefellen. Med været. Med stedet du bor. Med deg selv...

Jeg tror livet blir bedre på den måten. Jeg tror ekteskapet blir bedre på den måten. Jeg tror jeg blir et bedre menneske hvis jeg klarer å være litt mer fornøyud med livet mitt. Litt mer fornøyd med omgivelsene mine. Og å være litt mer takknemlig for alt jeg har rundt meg. 

IMG 9147

Om jeg har sluttet å koke over?? Haha..overhode ikke! Men jeg er flinkere til å vise at jeg er fornøyd innimellom overkokingene. 

IMG 9287

IMG 9288

IMG 9300

IMG 9307 001

Ha et flott liv med alt det flotte vi kan gjøre med det..med litt innsats. 

Eva Cathrin (@vinterjenta)

3 kommentarer:

Ruths datter sa...

Nydelige bilder. Vi skal til Averøy til uken. gleder meg over sånt vær. Vi har jo hatt en super høst da. Ønsker deg og dine en super ny uke.
Klem

stallnilsen sa...

Så hærlige bilder, den første sneen er bestandig populær blant ungene .

Ha ei fin ny uke, hilsen Lisbeth ;)

Cara oj sa...

To gode venner i fri lek. Kjenner jeg blir glad av å se på disse bildene =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails