fredag 12. oktober 2012

Go West- På vei mot Sunny California

Selv om San Fransisco absolutt ble min favoritt på vår tur langs vestkysten av USA, så ble det konstantert at byen slett ikke var en del av "Sunny California". Vell, det er på tide å forlate San Fransisco og dra sørover mot Los Angeles og alt det andre vi skal oppleve på denne turen.

Slik så San Fransisco og Alcatraz ut utenfra. 

IMG 5147 001

Turen ut fra San Fransisco ble en opplevelse av veisystemer. Jeg blir veldig fort bilsyk på lange kjøreturer og spurte om lov til å sitte fremme i bussen på slike strekker, og det mente både sjåføren og reiselederen var greit. 

Det er ikke alltid det hjelper å sitte fremme heller, og her sliter jeg. De lange avstandene var nok det jeg kunne spart meg for på en slik tur. Jeg hater busskjøring. Men det er lange avstander i USA, og skal man oppleve mer enn ett sted, må man jo komme seg mellom stedene. 

IMG 6119

Uansett, vi skule sørover mot sol og varme, og mange av gruppen gleder seg stort til å komme seg ut av skodden. Vi ble fortalt at så fort vi var ute av San Fransisco, ville skodden forsvinne og for hver mile, ville temperaturen stige med en fahrenheit. 

IMG 5762

Vi kjørte...

IMG 5763

og kjørte….

IMG 5766

og kjørte...

IMG 5771

Og stoppet langt om lenge og gledet oss til å komme ut av bussen for å kjenne varme og se sola..hehe, ingen varme og ingen sol. Men mange artisjokker..

IMG 5779

Vi kjørte enda lenger..

IMG 5789

og enda lenger..Til vi kom til et nydelig bitteliten sted som het Cannery Row i Monterey. Fredeles skodde og temperaturer vi helt klart kjente oss igjen i. Må innrømme at det passet meg perfekt. 

Cannery Row var et gammel industriområde, hvor de produserte ..ja, hva var det egentlig?..sardiner? ialle fall "på boks".  Etter industritiden hadde de gjort om waterfront til et hyggelig lite samfunn av små butikker og restauranter og kaffebarer. 

IMG 5806

Hmm…de står og fisker her også..skal tro om..

IMG 5812

IMG 5822

IMG 5826

Det vi ikke visste da vi spiste på Bubba Gump i San Fransisco, var at det skulle være felleslunsj på Bubba Gump i Monterey denne dagen. Men det gjorde ingenting. Det er et hyggelig sted.

IMG 5838

IMG 5851

IMG 5852

Jeg lurer på hva disse ser der ute.. 

IMG 5859

Vi kjørte videre etter Cannery Row..videre på vei sørover mot varmen og bort fra skodda. Joda.. Men vakkert! Det er det. 

IMG 6019

Mer fra vår fantastiske tur på Go West

Eva Cathrin

1 kommentar:

Magne Storøy sa...

Monterey er en flott by og hele området er så laidback og visuelt flott, eller "FAB" som de lokale sier.
Her var Clinteren borgermester og Paul Newman frekventerte lokale buler etter billøp på en bane rett utenfor og mye morro på lokale hoteller & kneiper ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails