mandag 15. oktober 2012

Go West- Universal Studios Hollywood

Vi forlot hotellet i Santa Monica tidlig fordi vi skulle besøke Universal Studios. Her går turisme og filminnspilling om hverandre, og det var virkelig en opplevelse å se stedet. 

Vi skjønte ikke helt vitsen med å møte opp en hel time før åpning..men vi skjønte fort etter hvert. Vi måtte gjennom sikkerhetskontroll før vi kom inn på selve området der man ventet på at portene skulle åpnes. 

IMG 6667

IMG 6700

IMG 6706

Da vi kom inn hastet vi avgårde til "toget" som skulle frakte oss rundt på området. Vi satt i et åpent "tog" med mange vogner og fikk informasjon om alt vi så og hvilke kjente filmer det hadde blitt brukt til. 

IMG 6726

Denne veggen for eksempel, ble brukt i mange åpningscener som hadde New York som åpning. Lyssettingen avgjorde uttrykket.

IMG 6731

Dette ble brukt i mange filmer, for eksempel lyn-scenen fra "Back to the future"

IMG 6738

IMG 6741

IMG 6747

Vi fikk se hvordan man ordnet effekter til en bilkrash.

IMG 6750

IMG 6761

IMG 6765

Effekter fra Haisommer-filmene. Denne haien ser ikke spesielt troverdig ut, men det er jo klart at i en film der man sitter på nåler av spenning, og sceneskiftene er raske, vil man ikke legge merke til det. Ikke før man ser filmen tredve år etterpå iallefall.. 

IMG 6844

Wisteria Lane, selvsagt!!

IMG 6850

Vi fikk se mange spennende effekter som man tror er filmet ute i naturen eller i en storby. Om det var lurt å se slikt? Kan det ta litt av gnisten av filmene vi ser? Vet ikke, det som er morsomt når jeg har sett film etter denne turen, er jo nettopp av vi kjenner igjen effekter, og ikke minst steder. San Fransisco har jeg kjent mye igjen i filmer eller serier jeg har sett etter turen.

Så er vi på veien igjen, denne gangen kjører vi mot Nevada og Las Vegas.

IMG 6897

Mer fra turen på Go West

Eva Cathrin

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails