fredag 7. desember 2012

Og så kom Dagmar...

Er du fornøyd med forsikringsselskapet ditt? Du betaler lite i premie, og de dekker godt om du får en skade?

Flott! Det var jeg også.

Jeg hadde forsikringene mine gjennom Utdanningsforbundet. Da jeg flyttet sammen med Snekkeren og forsikringene våre skulle samles, valgte vi å beholde innboforsikringen som jeg hadde gjennom Utdanningsforbundet..og noen småting til. Fordi det er jo et utrolig godt tilbud.

Da vi kjøpte oss nytt bo, samlet vi alt i Sparebank1Forsikring, men beholdt fremdeles det utrolig gode tilbudet gjennom utdanningsforbundet som gjennom årene hadde gått fra Gjensidige til TRYG.

Så kom DAGMAR!!

Dagmar kom ikke lett forførende som en frisk sommerbris. Hun kom brått. Hun kom hardt. Hun kom rett i ansiktet på oss alle.

Vi hadde jo hatt mildere briser med navn bare noen uker tidligere denne vinteren. Både Berit og lille Cato var innom. De var sjarmerende. Vi måtte rydde inn løse gjenstander, lukke vinduene. Være forsiktig når vi dro til havet for å fotografere. Ikke mer.Men Dagmar…Da ryddet vi alt inn i hus. Satte bilene i garasjen. Holdt oss unna vinduene. Holdt kattene innestengt. Sjekket båten. Luftet hunden tidlig på kvelden.

Klokka 1930 om kvelden klappet drivhuset sammen.

Jeg snek meg selvsagt ut med kamera for å dokumentere..helt til snekkeren kom og dro meg inn igjen og mumlet noe om "gale kvinnfolk".

Senere på natta roet det seg, og snekkeren og flere andre karer dro til havna for å se etter brygger og båter. Der hadde det vært lynnedslag i strømanlegget, men ellers har vi ei lun og fin båthavn, og det så ganske bra ut.

I dagene som fulgte var det opprydding i nabolaget. Vi tok bilder og dokumenterte og var takknemlig for at det kun var materielle skader, og ingen skade på bolig. Vi var ikke bekymret for forsikringen i det hele tatt. Drivhuset og anlegget rundt var såpass nytt at alle kvitteringer var i orden og alt var godt dokumentert med både glade sommerbilder og triste orkanbilder.

Ifølge TRYG kommer Drivhus og hage innunder innboforsikringen. Riktignok en egenandel på 8000 ved naturskade, men slik er det bare.

Vi tok kontakt med forsikringsselskapet og de ba om nødvendig dokumentasjon som vi selvsagt oversendt. Vi regnet med at de var en del pågang på grunn av Dagmar, så vi brydde jo oss selvsagt ikke så hardt om at vi ikke hørte noe med det samme. Det er tross alt viktigere med de som har boligskade eller annet nødvendig.

Likevel purret vi på etter et par måneder. Da måtte vi sende all dokumentasjon om igjen. Og det ble atter stille.

I mars skulle snekkeren kjøre båten til forhandleren for service. Lurt å være i god tid, slik at vi kan ha båten tilbake og klar til påske og våren. Båten fikk start, men kunne ikke kjøre. Snekkeren fikk råd fra forhandleren, og fikk den såpass kjørbar at den kunne komme seg til verkstedet om han hadde med maskinist på ferden..

Det viste seg at lynet som Dagmar kom med hadde gjort så store skader på båten at den måtte bo på verkstedet langt og lenge. Snekkeren tok en telefon til forsikringsselskapet, denne gangen Sparebankens person. Hun avbrøt forklaringen hans og sa "Slapp av, dette ordner vi. Sørg for å få båten på vannet så tar jeg kontakten med verkstedet"

Snekkeren sendte en ny post til TRYG for å purre på oppgjøret etter drivhussaken. Nå hører det med til historien at TRYG har en max-sum for drivhus på 30.000, så det skulle jo være en grei sak.

Da sendte de takstmann.

Takstmann kom, Takstmann så og Takstmann gikk. Og så måtte vi sende dokumentasjon inn på nytt.
Og det ble atter tyst fra TRYG.

Båten kom på vannet.

Hagen våknet.

Sommeren kom.

Da gikk e-posten fra snekkeren til TRYG. "Jeg forventer at oppgjøret står på min konto innen fredag kl 10.00 for ikke å gå til avisene med saken."
Det hadde gått 6 mnd for en fillesak hvor alle kvitteringer var vedlagt.

Fredag klokken 10.00 var pengene på konto.

I tillegg fikk vi sakpapirene per e-post.

Jeg vil minne saksbehandlerne hos TRYG om å sjekke hva de sender til kunde og utelate private samtaler fra papirene. 

Som en avslutning på hele forsikringshistorien: Utpå høsten skulle snekkeren sette inn et takvindu i taket på huset som vi har eid i 7 år. Han oppdaget at taket slett ikke var bygget forskriftsmessig slik det sto i papirene og hele taket var preget av råte.

Snekkeren gikk rundt seg sjøl i månedsvis og neste sommers planer er lagt, for å si det slik. Å skifte tak er en kostbar affære, men på et såpass gammelt hus kunne vi ikke forvente å få dette som en forsikringssak. Vi har jo bare eid huset i 7 år, og jeg trenger jo ikke si mer om den saken..
"I morgen kommer takstmann for å se på taket," sa han plutselig en kveld. Det viste seg at de ville se på taket og vurdere forsikringssaken.

Mindre enn en mnd. etter står pengene på konto. Vi fikk dekket "den skade som har kommet i den tiden forsikringshaver har vært eier av huset"

Jeg kan si så mye som at vi har kuttet båndene til TRYG og har alle forsikringer i Sparebank1Forsikring.

Det er viktigst å være fornøyd etter skade

Historien om drivhuset og Dagmar: Et drivhus til besvær

Eva Cathrin

5 kommentarer:

Brinchern sa...

Huff, minner meg om at vi må gå gjennom forsikringene våre... da ryker i få fall TRYG.

Liv sa...

Vi hadde Tryg da vi fikk stor vannlekkasje i kjelleren.Fikk førsteklasses behandling fra første telefon,til skaden var utbedret. Kan vel være uheldig i alle selskap.

Christine's foto sa...

Har hundene forsikret i Sparebank 1, og der e der super service. Bella har vært fast kunde hos diverse dyrleger i år, og har kun betalt egenandelene. Har hatt Agria på de før, men kommer til og holde meg hos Sparebanken. Godt det ordna seg te slutt.

Anonym sa...

Hei, Jeg har alle mine forsikringer i Tryg gjennom Utdanningsforbundet og vil gjerne fortelle vår historie. Sommeren før Dagmar kjøpte vi et rimelig men stort drivhus på Plantasjen. Vi regnet med at det ikke ville være så solid så vi gravde og støpte grunnmuren i god le fra andre hus i byggefeltet. Drivhuset dukket ikke opp, vinteren kom, Dagmar gikk og ingen drivhus. Vi var egentlig glade som slapp å få et drivhus flygende mellom hustuftene i romjula. Ett år etter at drivhuset var bestilt, fikk vi det endelig opp, gulvet ble flislagt og plantene som skulle overvintre flyttet inn. Høsten kom en fredag med 1,5 cm snø, men det var ikke meldt mer nedbør så vi reiste på hytta for helga. Før vi rakk å komme inn døra (ca 1 time unna), ringte naboen. "Drivhuset er på halv åtte og platene ligger litt rundtomkring, men jeg skal samle dem sammen for dere". Det er så kjekt med gode naboer :-)Mandag ringte vi Plantasjen, værmeldinga og forsikringsskapet. Det var på de mest værutsatte stedene på Sunnmøre målt liten storm i kasta og snitt på 15. Forsikringsselskapet ville selvsagt dekke, men egenandelen er 8000,- så vi tenkte at egentlig er dette en forbrukersak, for å selge et drivhus som ikke en gang tåler liten storm i kasta her i Norge, er latterlig. Plantasjen derimot mente at vi ikke kunne forvente at et så billig drivhus skulle tåle mer! Et brev ble selvsagt sendt til Plantsjen sentralt og nå har vi endelig fått beskjed om at de tar dette opp med importør. Hva som skjer videre vet vi ikke, men nå har vi lært. Dit drar vi ikke mer, for det er jo ikke førstegang vi er misfornøyd med Plantasjen! Trygg derimot har fulgt opp oss. mvh Jannecke

Eva Cathrin sa...

Tusen takk for kommentar :) Kan legge til at vi ikke har drivhus fra Plantasjen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails