søndag 27. januar 2013

Berre ein Hund..

En hund er en hund. Den skal ikke sove i senga, den skal være nederst på rangstigen i familien og den skal ha skikkelig dressur. Selv om man har en familiehund, må man alltid huske på at det bare er en hund. Hunder forstår bare tonefallet når man snakker til den. Ingen hunder kan smile. 

Har jeg hørt. 

IMG 3805 001

Vell….dette er Frida. Frida med Hjertet i halsen. 

Her gidder ikke barna leke med henne..og hun skjønner faktisk ikke vitsen. Hun blir som den irriterende lillesøstra som vil være med på alt hun ikke kan.  

IMG 0537

PlayStation er heldigvis ikke noe problem å delta i. Spesielt når kontrollene er strømløs og guttene må sitte på golvet for å lade samtidig som de spiller. Frida mener det er en hunds soleklare rett og plikt til å delta på ALT!!

IMG 0543

Frida elsker å leke gjemsel. Vi har ofte brukt gjemsel på tur for å motivere minstemann til å gå. Resultatet blir jo selvsagt at hvis hun ikke finner hele familien, så tror hun at "vi leker gjemsel". Så da guttene i går var lei av å leke med Frida (se forrige innlegg) og skulle være agenter og spionere på hverandre, var Frida max klar til mer lek. 

"Hvor er de skal tro?"

IMG 5289

"Der, ja der, ja der!!"

IMG 5290

"Juuuhuuuu!!" "Neeeii, gå vekk"

IMG 5309

"jaja, okei da!! Du kan få være med da, men da får du være stille!!"

IMG 5271

Og Frida med Hjertet i halsen løper videre. Jeg spurte dyrlegen på en av årskontrollene. "Når får jeg en Golden Retriever som lunter ved siden av meg?" For det er jo det de skal, er det ikke? Litt overvektig og lat? 

"Kjære Eva Cathrin," sa dyrlegen som jeg har kjent i en årrekke, "det får du nok aldri!"

IMG 4558

Og neida, Frida er snart 4 år, og fremdeles er det bare "Juuuhuuuu!" Når hun ikke sover, er halen i bevegelse absolutt hele tiden. Jeg tror ikke det er et surt fiber noe sted i den hunden. Og herlig naiv. 

IMG 0375

Skjønner ikke helt vitsen med å stikke kameraet oppi ansiktet akkurat, for hun har jo ikke lov oppi ansiktet vårt.. men men..

"Gå til pappa så følger han deg ut," sier jeg..og hun går til pappa. Om Frida sover på stua og vi andre er i kjøkkenet og jeg ber en av ungdommene gå tur med henne…Da hører vi det dunker i golvet på stua…halen går. Tar jeg på høye heler…da lunter hun på vaskerommet og legger seg i senga si..litt fornærmet.. 

IMG 0524

 

IMG 5388

Og aller aller aller best er det når man får være i farta! "Juuhuuu!!"

IMG 5199

Men kan jo bare være pen også.. Noen sa en gang til meg at jeg har Norges mest fotograferte hund. jeg lot som jeg ikke hørte henne.. 

IMG 3813

IMG 3811

IMG 1738

IMG 1741

Voff fra Frida og Eva Cathrin.. 

7 kommentarer:

inger haapasaari sa...

Jeg synes dette var en varm og fin fortelling om en flott hund og menneskene som hun er glad i. Takk for at du deler den.
Hunder kan lære over 100 ord viser forskning. Og det vet vi som har hund. Man staver ord for at de ikke skal forstå: t-u-r - og så knekker de lesekoden også! Spretter opp. Vidunderlig! Hilsen Inger Haapasaari.

Margarethe Brummermann sa...

People who have dogs and love them are healthier, less stressed, and nicer than other folks. I'm saying this after spending half a day running after my dogs who were in persuit of some javelinas (similar to wild pigs).

Humlehagen sa...

Så flott skrevet om å ha hund,kjente meg igjen!:) Hilsen Else Britt:)

Wenke Haugland Berg sa...

Så nydelig skrevet Eva Cathrin! Og selvsagt kan hunder smile og forstå og elske. Og vi elsker de så inderlig tilbake :-) Du skriver så jeg får sug i magen og ønsker meg så inderlig en hund igjen... ;-)

Fru Perez sa...

Fiiiine, fine Frida! <3

Takk for at det ikke bare er jeg som stadig legger ut bilder av familiens firbente. Vår Pelle som døde i høst, hadde til og med egen Facebookside (det skal sies at han fikk den før jeg fikk det, han måtte teste ut hva denne nymotens Facebook var - før den skeptiske eieren fikk sin egen.)

Klem til Frida fra Børre og meg! :)

Einar Halvorsen sa...

Inspirerende bilder

Vibeke sa...

Nydelig, EC <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails