lørdag 26. januar 2013

Fantastiske dager på isen.

Det er ikke hvert år vi har skøyteis her på Nordvestlandet. Om det skulle skje at vi har minusgrader, så varer det noen dager før det snur igjen.

Denne vintersesongen har vært FANTASTISK så langt. Det eneste jeg kunne ønske meg var litt snø. Men det hadde vi jo i desember. Det startet i november da vi hadde over to uker med 12-13 grader, så gikk det rett over i -8-9, fremdeles like tørt og fint. Og så kom det nydelig snø. 

Snøen forsvant selvsagt, ingen trodde noe annet. Men så kom kulden. 

Vi har hatt det bart og tørt i hele januar. Og vi har skøyteis på alle våte flekker. FANTASTISK. 

Folk som ikke har hatt skøyter på beina på 15 år, har nå funnet de frem. Til og med skolene har klart å mobilisert til skøytedag for hele gjengen. Jeg fikk bli med, men kan selvsagt ikke dele så mange bilder fra den dagen. 

De første bildene er fra en nydelig søndag, da vi tok skøytene på nakken og gikk til dammen inni skogen. Vi hadde med bikkje, voksen niese og klarte til og med å få med den førstefødte og kjæresten. 

IMG 4534

Frida med Hjertet i halsen lever fint opp til navnet sitt der hun storkoser seg og ikke klarer å stoppe i tide. Det er første gang hun er på isen. Ikke fordi det ikke har vært is før, men fordi hun ikke liker det. Hun prøvde å jage oss alle på land før hun skjønte at det faktisk var greit. 

IMG 4558

Det er kjekt å få med ungdommene ut på tur også. Det er jo ikke hver gang lengre.. 

IMG 4630

Minstemann er veldig glad i kusina si som kommer langveis fra på besøk. 

IMG 4737 001

Det skal jo selvsagt dokumenteres at man har vært ute på isen og kost seg. 

IMG 4743

Dette er fra skoleskøytedagen. Dette er et større vann i området. Alle elevene gikk langs veien og hit Her hadde noen av lærerne tent opp bål og gjort alt klart til hele skolen skulle komme. De hadde med mål og hockey-køller. Isfiskeutstyr og alt som skulle til for å gjøre dagen perfekt for lærere, elever og oss foreldrene som ble med som ekstrahjelp. 

Dette er fordelen med å bo på bøgda. Ingen transportkostnader og i dag ble det heller ingen baneleie. Vi er heldig som har en skole som ligger så "midt i naturen" og kan bruke den. 

IMG 0446

Minsten min storkoste seg selvsagt, og selv om det var utallige minusgrader, fryser han ikke. Hjelm kan være greit å bruke når så mange leker samtidig. Iallefall under hockeyspillingen. 

IMG 0453

IMG 4883

IMG 4914

Det er INGENTING galt med slike dager innimellom. 

IMG 4959

I går kveld var det tilbake til isen inni skogen igjen. Vi må jo gå dit for å kunne ta med Fridussen samtidig. Denne gangen var det helt greit å gå på isen. Og siden det var litt mildere, var det lettere å få fotfeste også. 

Snørekjøring med skøyter er faktisk mye lettere enn med ski. 

IMG 5097

Nåja, men det trengs litt trening da. Men Frida liker ikke at noen faller, så hun bråsnur for å overfalle alle som ligger nede. Hun tror nok det blir bedre å bli trøstet av en overkosete hund. 

IMG 5055

Men det er bare å reise seg og prøve igjen. 

IMG 5071

Juuhuuuu!!

IMG 5199 001

Så blir guttene lei av Frida, og vil leke noe annet. Frida oppfører seg som den irriterende lillesøstra som ikke er fornøyd med å få være med bare en stund. Hun syns helt klart hun må hjelpe guttene med gjemsel...

IMG 5223

Eller spionering. 

IMG 5271

Så er det bare å gå hjem og spise kveldsmat og drikke kakao med litt vaniljeis i. 

IMG 5400

Jeg håper vi får ha vinteren lengelenge. Våren kommer likevel. Det perfekte nå, ville vært en halvmeter med snø.

Eva Cathrin

1 kommentar:

Cara oj sa...

Herlig bilde blogg! Tydelig at både to-beinte og fire-beinte koste seg =)

Må ærlig innrømme at jeg lengter etter sol og varme, men det er nok mer pga giktplager, enn vinteren i seg selv.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails