onsdag 27. februar 2013

Liksomdannede damer

En ung politiker hadde for noen uker siden noen meninger som var svært upopulære. Dette førte til kraftig sjikane fra anonyme kommentatorer. 

Jeg kunne også lese dette utsagnet i facebookfeeden min; "Dagen var så fin helt til Hagen kom på nyhetskanalen"

Og i twitterfeeden; "Høyre bekrefter mine mistanker om at mange i partiet er ganske små mennesker."

Slike utsagn kommer titt og ofte. Både om personer fra venstresiden og om personer fra høyresiden i politikken. 

Politikere er folkefiende nummer én for noen. Andre truer med å ikke stemme..for det er nok også en løsning….

Avisinnlegg om hvor udugelige lokalpolitikerne er etter vedtak som er gjort.

Jeg har foreslått tidligere at folk som engasjerer seg i enkeltsaker bør møte opp i kommunerådsmøter. Vi har et demokrati, og sakene diskuteres for alle de ulike partiene i deres kommunerådsmøter. Videre er man alltid velkommen til de politiske møtene. Disse lukkes kun når det er påkrevd av særlige hensyn, og da kun i enkeltsaker, eller deler av denne. 

Dette vil gi et bedre innblikk i hvorfor upopulære avgjørelser må taes. 

Man er vant med ulike kommentarer, men jeg ble skuffet da en av mine favorittbloggere presenterte et av sine innlegg med denne kommentaren:

"Partiet Høyre har litt for mange liksom-dannede damer etter min smak."

Neida, det var ingen stor sak. Men likevel. Denne damen har så grundig innblikk i hva som rører seg, at jeg forventet ikke slike kommentarer derfra. Jeg skal ikke kommentere politikken eller innholdet i blogginnlegget, fordi damen er alltid grundig i sine skriverier. Men jeg var skikkelig skuffet over generaliseringen i kommentaren. 

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Politikere er engasjerte mennesker som vil det beste for lokalsamfunnet sitt og for landet sitt. Politikere er villig til å ta upopulære avgjørelser for det de tror vil gjøre det bedre totalt sett. Lokalpolitikere prøver å gjøre det beste ut av hver kommunes situasjon med de ressurser de har til rådighet. 

Dette gjelder enten politikeren representerer Rødt eller Frp. 

Politikere er de som vil jobbe for sine lokalsamfunn. Og vil gjøre det for alle de som ikke vil. Eller kan. 

Det eneste politikere er uenige om, er hvilken måte som er best for å oppnå best resultat. 

Joda, noen trør feil. Men det er også litt av poenget med politikere. De skal representere alle samfunnslag og grupper. 

Alle lokalpolitikere jeg kjenner er gode mennesker som vil det beste for alle. Uansett hvilken partitilhørighet. 

Dette avisinnlegget skrev jeg for noen måneder siden:


"Hva er det med oss Høyre-folk?

For omtrent 100 år siden, var jeg elev ved en av fylkets videregående skoler. Det skulle være valg den høsten, og det var paneldebatt og prøvevalg for elevene. Veldig spennende!

Jeg husker ikke hvem jeg stemte på...faktisk..men det jeg husker, var at jeg stemte på de som snakket om hva de selv ville og hvor bra det måtte bli. Jeg stemte IKKE på dem som prøvde å overbevise oss om hvor feil de andre partienes mening var.

Dette har jeg dradd med meg inn i voksenlivet, og er veldig stolt av å tilhøre et parti hvor filosofien hele tiden har vært å fortelle om vår egen politikk og ikke andres. Det er viktigere for oss i Høyre å fortelle hvordan vi vil prøve å få samfunnet til å bli best mulig for alle og hvorfor vi tror at våre løsninger er svaret på dette. Så kan heller andre få komme med sine forslag til løsning.

For det er jo det det hele handler om; Hvordan det skal bli best mulig for oss alle. Alle politiske parti i Norge vil det. Alle kommunepolitikere vil jobbe for det de tror er det beste for sitt lokalsamfunn. Den eneste forskjellen er at vi har ulik måte vi tror dette vil skje på. Og vi i Høyre, ja vi tror vår metode er den beste og dermed vil vi fortelle om den.

Vi vil ikke kaste bort tiden med å snakke om hvordan andre gjør det. Men vi er svært takknemlig for alle som snakker om oss. Og synes det er flott at regjeringspartiene gjerne vil bruke sin mediatid og sin tid på sosiale medier til å snakke om Høyre. Tusen takk.

Eva Cathrin Ostnes
Averøy Høyre."

IMG 0935

Bare husk: Det er lov for alle å engasjere seg. Det er ingen forpliktelser med det. Man kan bare risikere å bli hørt. 

Eva Cathrin - en liksomdannet Høyredame

4 kommentarer:

Ane sa...

Godt skrevet. Kudos! :)

Stein sa...

Bra, da gjenstår det bare å fortelle om deres politikk.
Mye av oppgangen som Høyre har fått har skjedd i en tid hvor det har vært særdeles stille fra partiet.

Mange forklarer oppgangen til Høyre med at det i stor grad er snakk om "proteststemmer" ift sittende Regjering, og ikke fordi Høyre har snakket om sine gode politiske løsninger.


Så da gleder jeg meg til å høre dere komme med gode velbegrunnede svar på hvordan dere ønsker å løse utfordringene i dagens Norge.

Men vær da så snill å unngå flausene som dere har gjort ifm formueskatten, der Høyre sine løsninger fremsto som lite gjennomtenkte.

Tidligere har jeg oppfattet Høyre som et parti som har hatt velbegrunnede løsninger, og som har vært god på å tenke gjennom de økonomiske konsekvensene av sin politikk. Begge deler har vært fraværende.

Fra å være en trofast Høyre-velger er jeg nå sterkt tvilende, og kommer nok ikke til å stemme Høyre neste gang, med mindre dere klarer å være tydeligere og ha bedre argumenter i fremtiden.

http://beritsolli.wordpress.com sa...

Bra kommentar! Hilsen "lett eksaltert overklassedame" :-)

lammelaartanker sa...

Jeg synes det er slitsomt med debatter der man ikke får vite hva partiene står for eller hvordan de vil oppnå målene sine, men kun hører om andre partiers meninger og handlinger. Jeg forstår ikke poenget med å trette ut publikum.

Tror folk har behov for å ytre følelsene sine indirekte og trenger dermed et mål, en syndebukk. Da er det lett å angripe dem som stikker seg ut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails