onsdag 24. april 2013

Hvem skal beskytte barna

Jeg orker ikke følge Øygardsaken denne gangen. 

Jeg gråter. 

Jeg leste gjennom domsavsigelsen oktober.  Kvalmende.

Nå er ankesaken i gang og et større press legges på den unge jenta enn noen gang. Ei jente som har rukket å bli 17 år. Som må stå til ansvar for sin omgang med jevnaldrende kjærester. Jevnaldrende kjærester. 

Det er mange konkrete håndfaste bevis i saken. Bevis som svart på hvitt bekrefter at en voksen mann, en autoritetsperson i lokalsamfunnet, kommunens høyest tiltrodde mann, bevis for at han har tilnærmet seg et barn på en måte som en mann ikke skal. 

Vi hører gang på gang i overgrepssaker at man ikke finner "tilstrekkelige tekniske bevis".

Tilstrekkelige tekniske bevis. Tekniske bevis!!!

Hva skal til for at man skal må stå til ansvar for noe som har hendt for flere år tilbake. 

Hvilke tekniske bevis kan man finne for et overgrep? Vitneutsagn? Bildebevis?

Øygardens forsvarer har uttalt at hennes mål er å unngå at jenta skal gråte...

Hvem skal beskytte barna i slike saker. 

Pressefolk. Eksperter på å svekke troverdigheten til et barn. Skarpe forsvarsadvokater. Øygard selv som rister på hodet og noterer flittig når hun sier noe. Når hun forteller om det hun opplevde for flere år siden. En ung jente. 

Jeg orker ikke følge Øygardsaken denne gangen. Jeg bare konstanterer at det krever umenneskelig mot og styrke og et godt støtteapparat rundt en som vil ha rettferdighet når de er utsatt for noe. Hva med de som ikke har det motet? De som ikke har den styrken. De som ikke blir trodd av sine nærmeste? Som er utsatt for slikt av de nærmeste. 

Jeg gråter.

Hvem skal beskytte barna?

Jeg skrev mine tanker om saken i oktober: Skyldig

NewImage

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Så ufattelig fint skrevet!Og jeg føler akkurat det samme som deg! Jg orker heller ikke følge saken denne gang..Orker ikke komme med flere kommentarer,for det blir bare opp igjennom det samme..Er inne på støttesiden og reg.men orker ikke skrive noe..Jg er bare så trist og lei meg på jentas vegne..At hun måtte igjennom en rettsak til er for meg ufattelig! At han i det hele tatt fikk igjennom sin anke..er også meg helt uforståelig..Jg kunne sagt mye om denne øygarden,men best å holde stilt!..Er glad jeg aldri har møtt en slik en mann,og det sier sitt!

Monica sa...

Det er så vondt og lese hva hun må gjen oppleve atter gang. Hvorfor får han i hele tatt godkjent anke? Skulle ikke vært lov og anke i slike saker. Jeg tenker med skrekkn og gru på hva hun opplever. Jeg gråter npr jeg VET hvordan hun har det. Og det skremmer meg at han har en slik makt over alle.. jeg håper så inderlig rettferden seirer. Men så er det det, straffe nivået.. hva får han da? 4 år.
Jeg bare håper hun klarer dette og baner vei for så mange som enda ikke tørr ta bladet fra munnen. Vinner hun vinner vi alle som har en, kjenner en eller er en selv som har opplevd overgrep.
Men gud forby skulle det gå andre veien.....

Cara oj sa...

Jeg orker heller ikke følge med denne gang av de samme årsaker du nevner. Har bare forferdelig vondt av den stakkars unge jenta.

Rettsaken, ankesaken, presse-dekningen; det hele må føles som nye overgrep. Får frysninger på ryggen bare av tanken =(

lammelaartanker sa...

Jeg klarer heller ikke å følge med på saken. Jentas opplevelse er det som betyr noe for meg. Hvorfor trekkes det i tvil?!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails