mandag 13. mai 2013

Bunad og bunad..

Det er tiden for at alle skriver i sosiale medier om krympeskap og alle bunadene som har blitt for små i løpet av vinteren. Vell, jeg tror ikke på dere. 

Anyway. Jeg har snakket om bunad og flagg før. Da jeg litt oppgitt skrev om flaggene som barna ved Aspøy Skole ikke skulle få lov å bruke sine tegnede flagg i barnetoget.

Litt kort: Aspøy Skole har en del barn av utenlandsk opprinnelse og som en hyggelig, morsom aktivitet skulle barna tegne det norske flagget på ene siden, og opprinnelseslandet til foreldrene på andre siden. Dette skapte store diskusjoner i media som fortsatte i sosiale medier. 

Vi snakket om flaggregler, respekt, toleranse og at dette faktisk var et barnetog. Mange diskusjoner. Mange harde ordvekslinger. Det ble også snakket om at dette kom fra frp-sympatisører. Noe jeg vil arrestere. Etter mitt blogginnlegg som heter "Tuller dere med meg", var det faktisk arbeiderpartikameraten som hadde sterk meninger om flaggregler, mens frp-kameraten min støttet mine meninger fullt ut. Så reaksjonene om dette er etter min mening uavhengig av partitilhørighet. Sånn…da var det sagt.

I dag hørte vi på nyhetene at damen som syr bunader for hunder hadde en uhyre travel tid og var utsolgt lenge før dagen. 

Da er det jeg funderer…nå er jeg ikke så veldig flink til å forstå dette med hunder og klær i utgangspunktet, det skal jeg vel være ærlig på..

Men! Jeg syns det er et stort MEN. Er ikke Bunaden vår nasjonaldrakt? Vi skal ikke bruke regnjakke, vi skal ikke bruke selvlagede sjal om vi ikke hadde råd til å kjøpe cape. Vi skal bruke sorte strømper, røde strømper osv osv..det er ganske strenge regler for bruk av vår stolte nasjonaldrakt. Egentlig. 

Så kler vi opp HUNDER i Bunad??? 

Her er det noe jeg ikke forstår. 

Hvor er alle som snakker om respekt nå? 

Vell..min hund må nok få sin sedvanlige morgentur FØR barnetoget, og bli hjemme den store dagen. Helt uten klær.

Og Bunaden min…den passer. 

 

Bunad

3 kommentarer:

Ruths datter sa...

Hunder ja (ler). Godt at du slepper å sy ut bunaden da. Jeg fikk sydd ut min Nordmørsbunad for noen år siden. Glad for det. Kropper forandrer seg vet du.Sånn er livet.

Randi Målen sa...

Joda, krympeskap fins, men regner med at skapet ditt har "forstørrelsesbakterier" i stedet for "krympevirus"...?
Ellers enig, er ikke noe hundemenneske, men syns i grunn ikke hunder og klær passer jeg heller...

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg ble også irritert over hundebunad.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails