onsdag 15. mai 2013

Når lokalavisa går i storavisfella..

"Mange av oss har opplevd den utrolig irriterende opplevelsen det er å bli fersket av en fotoboks. Lysglimtet som forteller deg at du har kjørt for fort, blitt tatt for det – og at det snart kommer en regning i posten.  "

Dette kunne leses i lokalavisa Tidens Krav i dag. 

Jeg har lenge irritert meg over store tilgjorte overskrifter i riksavisene de siste årene. Skremselspropagande godt blandet med lettkledte damer som må til for å selge avisene i konkurranse med nettaviser og andre store. Følger lokalavisene etter?

Artikkelen forteller om de irriterende fotoboksene. Det avsluttes med en rekke tips om å unngå..og selvsagt det siste..kongetipset. "Du kan klage om fotoboksen ikke er skikkelig varslet"

"1. Ta ned solskjermen slik at ansiktet til føreren av bilen er skjult. For å kunne gi bot, må det være mulig å identifisere sjåføren av bilen

2. GPS med markering av fotobokser, slik at du vet hvor de er

3. Spray eller film på registreringsnummeret. Det er mulig å få en type som lar deg lese skiltet til vanlig, men som gjør tall og bokstaver utydelige på bilder

4. Ta bort skiltet foran eller ikke vask det, slik at det blir uleselig. Her risikerer en imidlertid bot for å ikke ha lesbart skilt foran.

5. Bremse før fotoboksen – er naturligvis avhengig av at du vet hvor fotoboksen står.

NB: Fotobokser skal også være skikkelig varslet, hvis de ikke er det, kan du klage på boten. "

Jeg skal på ingen måte late som at jeg er bedre enn jeg er.

Jeg har nok også kjørt forbi en fotoboks og tenk "forbasket".

Jeg har nok også bannet lavt før jeg har tatt en forbikjøring. 

Jeg skulle nok også brukt handsfree litt oftere. 

Fotobokser skal virke forebyggende og er satt opp i spesielt utsatte områder. Fartskontroller gjennomføres for å øke trafikksikkerheten. 

De er der for vår sikkerhet og når lokalavisa trykker publiserer en sak om hvordan en skal komme seg unna slikt, da blir jeg først overrasket. Sjekker at jeg har rett nettside. Sjekker hvem journalisten er. Og blir lett forbannet. 

Kjør skikkelig. Det er den sikreste måten å komme unna en fartsbot på. 

Og kjære Tidens Krav. Det er en grunn til at jeg ikke har kjøpt riksavisene på et par år. Mer slikt..så blir det ikke lokalavis heller. 

Link til saken: Slik unngår du fotoboks-bot

 

IMG 2249

1 kommentar:

Ingvill Egeli sa...

Eva Cathrin, du kan få sagt det! Hjertens enig, dette var et forbausende oppslag, lokalavis eller ei - dette burde ikke stått på trykk i en riksavis heller. Her er det noen som burde tenkt seg om før de publiserte!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails