mandag 20. mai 2013

Om bønder og andre irriterende ting..

En bonde valgte lørdag formiddag til å spre sine husdyrs etterlatenskaper. 
En nydelig sommerdag som barnefamilier hadde planer om å nyte dagen ute. 
Fortvilelsen var stor for disse barnefamiliene. Vinteren hadde vært lang og en så fin lørdag burde kunne tilbringes ute. 
Bonden burde ventet til hverdagen etter helga, det hadde tross alt vært 17. mai og det var pinseaften og ei skikkelig fineværshelg. 

Joda, dette mener svært mange mennesker. Bøndene med sine subsidier og irriterende bråkete og luktende maskiner og dyr. 

Men mat ska'rem ha! 

Rundt 14% av bønder har i dag gardbrukeryrket som sin eneste inntektskilde. Jeg tror nok ikke så mange av disse driver små gardsbruk i vårt fylke, Møre og Romsdal. 

Likevel. Vi vil ha norsk mat. Vi vil ha den så billig som mulig. Og vi vil at bøndene ikke skal vises. Ikke høres. Og Gud forby at de skal luktes. 

Om vinteren er de velkommen da. Men da er de gjerne for sen. Irriterende sen. At de må brøyte andre steder først har vi ikke forståelse for. Vår vei skal være ferdig brøytet når vi skal på jobb kl. 7. 

Om høsten bør de ha veden klar. Og de bør få den på plass på vår eiendom innen oktober når vi plutselig skjønner at vedlageret fra i fjor er tomt. Neida, motorsaglyder om våren vil vi selvsagt ikke ha. Jo, de må gjerne sage på hverdager. Etter klokka 10. Men ikke hvis været er pent og vi har fridag og vil sitte ute og nyte en kopp kaffe og avisa. Eller en god bok. Da skal det være stille. 

4 kommentarer:

Kristin sa...

Glad jeg fant denne bloggen, - du skriver veldig bra, og gir gode påminnelser om å bruke huet! Jeg blir glad av tenkende og reflekterte mennesker!

Kjetil Eivind Hamre sa...

Det er så utrolig mye lettere å se sine egne behov enn andres. Og skulle noen tråkke meg litt på foten gjør det mye vondere enn den knytteneven jeg plasserer mellom fortennen dine. Er det som skjer unødvendig? Jeg kan irritere meg over støyen fra ferjekø og trafikk på hovedveien når en slik gjeng skal hjem fra fra hytta, men jeg ovefrlever uten å lage bråk på grunn av det. Fin lesing!

lammelaartanker sa...

Curlingvoksne!

Irene sa...

Hehe, du får sagt det du! Det meste er greit for de fleste, så lenge det ikke skjer i eget nabolag! Som tidligere byggesaksbehandler vet jeg mye om hva naboer krangler om :)

Ha en fin uke ... Irene

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails