fredag 5. juli 2013

Kjøp tre, betal for to..

Samvirkelaget har vel alltid hatt medlemsfordeler og prosenter? Jeg husker da jeg jobbet på PRIX som ung hybelboer. 
Byjente nyinnflyttet på landet. Jeg var alltid litt forundret over de eldre som kom med plastposer med kvitteringer..med en svak lukt av kjeller iblandet litt fjøslukt. Joda, både posen og folket. 

Så ble det innført data og strekkoder i kassa. Ja, jeg jobbet der da dette kom. På Averøyas største dagligvarebutikk.
Jeg husker mitt første medlemsnummer. 3353. Når jeg handlet, sa jeg de fire sifferne, så ble kassalappen registrert på meg. Man behøvde ikke å samle kvitteringer gjennom hele året lengre.
Dette ble svært populært. Nå ble "alle" medlemmer i samvirkelaget. Ikke bare bøndene og de anstatte, men "alle". Det ble innført medlemskort. "Bankboken" forsvant og alt ble digitalisert. Det ble innført medlemsfordeler i tillegg til prosentene man fikk tilbakeført når regnskapsåret var over. 
Jeg husker jeg kjøpte sykkel som medlemstilbud på S-laget. 
En DBS Kilmajaro. Hvorfor lager man ikke syklene slik lengre? 

Så kom mottrekkene. Det første var RIMIs bleieavtale, om jeg ikke husker feil. Hadde man klippekort, kunne man få den fjerde bleiepakken gratis.. 
Kjempegreier.. 
Alle butikkene fikk bleieavtalen etter dette. 
Nå har KIWI en lignende avtale for kvinner. "Neitakk," svarte jeg. 

I bakeriet er det brødavtale. Hvert 6. brød gratis. Og kaffeavtale.
Og vi biter på. På min favorittkaffebar har de også kaffeavtale. Ved hver tiende kaffe, mottar jeg lykkelig min cortado helt kostnadsfritt.

Sist jeg skulle kjøpe sko til 10-åringen, var det "kjøp tre par, få det billigste gratis". Jeg kjøpte skoene som 10-åringen skulle ha, og selvsagt to par til meg selv, som jeg slett ikke hadde behov for. Det tredje var jo gratis.. Svusj.. 

Og nå har altså COOP innført kuponger. Kuponger!! 

STOPP! Jeg vil av! 

Vi kjøper digre økonomiposer med potetgull. Ikke fordi vi vil ha så mye, eller har godt av det, men fordi butikkene har bare det. Du må i kiosken for å få en mellomstor pose. Og der er den dobbelt så dyr som økonomiposen. 
Sjokoladene vi kjøper nærmest daglig nå, er større enn den besteforeldrene kjøpte til påske når hele barneflokken skulle på besøk. 
Vi kjøper 4-pakninger med brus. Det er nesten billigere enn en liten glassflaske. 
Vi kaster klærne når barna vokser ut av dem. Selv om nabobarna er størrelsen under. 

Neida, jeg mener ikke at det var bedre på 70-tallet. Men vi var da ganske fornøyd med å få klær til skolestart og til 17.mai? Og stjernepose på lørdager? Og solo med spikerhull til St.Hans? 

Om bleiepakkene kunne kostet 60 istedenfor 80, så sett ned til 60, da vel.. Istedenfor å gi bort den fjerde pakken. Hyggelig betjening og godt vareutvalg vil være enda mer verdifullt for å holde på kundene som lojalitetsavtaler. 

1 kommentar:

Ruths datter sa...

Jeg husker godt solo med hull i,og det var ei lita flaske.Er selv medlem i coop. Liker ikke sånne tilbud at en må kjøpe flere for å tjene på det. Tull.
Klem og god Averøyhelg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails