fredag 27. september 2013

Barn som lager styr i bøgda...

Høyesterett har talt. Dommen ble skjerpet. 
Den ble litt lengre, noe som førte til lukket soning.

"Hva i alle dager," var min første tanke.
Joda, ordene jeg tenkte var en smule skarpere, men det skriver man jo ikke. 
Jeg har ikke noe erfaring med rettsvesenet og straffeutmåling og slikt, så jeg reagerte med en smule avsky over straffeutmålingen. 
Også! Jeg har hatt mye avsky i denne saken. Men nå altså over straffeutmålingen. 
Og at det "nå ble så høy straff at det ikke kunne være åpen soning.."
Jeg river meg i håret. Skulle en dømt overgriper ha åpen soning? En som ikke engang skjønner at han har gjort noe galt? En som fremdeles vil ha oss til å tro at det er barnet som er problemet i denne saken? Det er ikke så ofte jeg bruker lang tid på å skrive. I dag må jeg ta flere pustepauser. Jeg veksler mellom raseri, oppgitthet, kamp mot tårene, frustrasjon og å ikke bruke usaklige og ufine vendinger.

Jeg er fremdeles rasende på media som lar denne mannen få taletid. I hyggelige, joviale omgivelser. Jeg er oppgitt over kona som står ved mannens side i denne saken. Jeg synes synd i henne. 

En dame fra bygda ble intervjuet på nyhetene. Hun håpte dette "var over snart" og at de slapp mer negativ fokus på bygda. Jeg blir kvalm! 

Jeg har alltid tenkt at forsvarere må respekteres for den jobben de gjør. Alle har rett til en forsvarer, og de gjør bare jobben sin. I denne saken klarer jeg ikke å gjøre det. Uansett hvor god en person er til å manipulere, en forsvarer skal ikke gå i den fella. Nei, jeg har ingen respekt for forsvareren i denne saken. Ingen. 

Få denne mannen unna samfunnet. 

Det er på tide at straffeutmålingene står i stil med strafferammene i slike saker. 

Og det bør være en selvfølge at en overgriper skal sone på en lukket anstalt. En selvfølge! 

Det er en skam at mediene fortsatt intervjuer mannen og kona hans i hyggelige omgivelser med hunder og kofter og lyng og peiskos. Det er en skam!

Jeg ber om at andre barn i en slik situasjon ikke lar mediadekningen i denne saken hindre dem i å melde fra om de har vært utsatt for noe. Det er den aller største faren.

Og jeg ber om at folket i Vågå tenker på barna i bygda istedenfor å bekymre seg over om de får fred. 

La oss slippe å se det ansiktet på nyhetene mer nå. 

5 kommentarer:

Ingvill Egeli sa...

UTROLIG BRA!!! Må direkte inn på Facebook for å dele denne.

Fru Perez sa...

HELT ENIG!!

fru Storlien sa...

Jeg er enig, nå må media slutte å tekkes denne slasken. Vi trenger ikke se ham og kona, i mer eller mindr ekrampekoselige omgivelser, og vi trenger ikke hans konstante påstander om uskyld og løgnaktige småjenter.

Men jeg er ikke enig i det du skriver om Vågå. Ja, noen støtter ham ennå. Men kanskje vi også skal huske at det i eprioder har vært veldig mange journalister der, som har hengt rundt butikken, rundt kafeer, på bensinstasjonene med det ene mål for øyet -å få noen til å si noe. På de fleste reportasjer derfra vil du se duknakkede folk haste forbi. ikke fordi de skammer seg, men fordi de ikke vil intervjues. Så når en dame sier hun håper på fred, så er det ikke helt sikkert hun ønsker å legge et lokk på saken. Det kan hende hun ønsker seg fred for masete journalister.

Jakob Arvola sa...

Dette er ikke bra. I media "tekkes vi ikke denne slasken", vi forsøker som best vi kan å dekke denne saken balansert. At folk gjennom blogger omgår Vær Varsom-plakaten og fortsetter å henge ut folk betyr bare at vi i media har en jobb å gjøre med mobben. Nå har Øygard fått sin dom, og skal sone den i fengsel, og bør slippe å få den forsterket gjennom blogger som denne.

fru Storlien sa...

Men Jakob Arvola - media trenger ikke intervjue ham? Det er ingen menneskerett å få fremme sin sak på riksdekkende fjernsyn i beste sendetid og fastholde at man er uskyldig? OM alle domfelte skulle fått gjort det ville vi hatt svært lange nyhetssendinger her i landet?
Det er vanskelig å se at dette har nyhetens interesse.
Og forresten - når du inviterer media inn i egen stue gjentatte ganger, og unnskyld meg men han virker ikke uvillig til å snakke, så er det kanskje ikke så lurt å bruke mediabelastningen som mulig formildende omstendighet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails