mandag 28. oktober 2013

Inhabil

Forrige uke skrev jeg en statusoppdatering på facebook. 

Venligst ikke legg meg til grupper uten at jeg har bedt om det. Uansett hvor gode og samfunnsnyttige de er. Jeg er gammel nok til å bestemme selv.

Den første som kommenterte og beklagde var den søte Marion som står bak de nå kjente #some-luene. Men neida, jeg forsikret henne raskt om at det bare var hyggelig å bli lagt til gruppen av luekjøperne. 

Den neste som kommenterte, var en venninne som syntes jeg var vel streng. Hun visste hva hun gjorde og ventet seg selvsagt et langt politikersvar, og det fikk hun. 

"Ja, jeg er det. Jeg syns det er viktig å selv kunne bestemme hvordan man fremstår i sosiale medier. Spesielt for oss som er folkevalgt. Tabbene vil jeg gjerne gjøre selv. Jeg husker for noen måneder siden, så skulle alle som var medlemmer av en viss gruppe her på face, blokkeres. Hvordan vet vi at de selv hadde vlgt å bli medlem. Hadde noen av våre nye ministre tenkt litt mer på hvordan de fremstår på sosiale medier, ville den nye regjeringen vært spart for en del. Jeg oppdaget plutselig t jeg var lagt til ikke mindre enn 4 aksjonsgrupper av ulike slag. Noen av dem helt uproblemtisk, men to av dem var slikt jeg ikke kan stå inne for. Den som hr lgt meg til, har nok gjort det i beste mening, for saken var god, men dessverre ikke i tråd med min partipolitiske tilhørighet. Jeg velger å unngå de fleste av slike grupper helt bevisst. Så, ja, jeg oppleves nok som streng, men tenker at flere også kanskje skulle tenkt gjennom hva de "er med på" og hvordan dette oppfattes."


Så nå da.. Etter de siste dagers avsløringer om vår nye landbruksminister, har jeg blitt litt mørkeredd. Min oppgave i lokalpolitikken, er å være politisk valgt leder for Forvaltningsutvalget. En stor ære og et svært interessant utvalg.

Vi håndterer arealbruken i kommunen. Byggesaker. Viltforvaltning. Skilting. Mye spennende. Vi er også viktige når spørsmålet om å "ta hull på et naturområde" kommer opp. Om det skal være lov å bygge en bolig i uberørte områder.

Så da er det jeg tenker da...litt sarkastisk. Bør jeg sitte som leder i dette utvalget. Som ivrig friluftsmenneske? Bør jeg levere inn fjellskoene? Bikkja? 

Jeg syns selvsagt det er viktig å holde sin sti ren. Det er viktig å være nøye med habilitetsreglementet. Men jeg undres litt over at det letes med lys og lykter etter personlige feil våre nye ledere utsettes for. Like mye som jeg undres over at så profilerte politikere gjør kraftige blundere sosiale medier. 

Jeg er glad jeg er en beskjeden utvalgsleder i en liten kommune og slipper å utsettes for heksejakten. Så får jeg heller svare for de politiske avgjørelser jeg tar, og så får privatlivet være mitt eget. 

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails