søndag 6. oktober 2013

Kvinnehets...

Vi hører det stadig vekk. Kvinnehets. En mann som mister besinnelsen og kommer med nedlatende utsagn til kvinner. 
Ikke greit.

En slik mann taes hardt. Man SKAL IKKE hetse kvinner.
Jeg har aldri sett samme reaksjonene om en kvinne er ufin mot en mann. Om en kvinne kommenterer mannens utseende eller intellekt på en nedlatende måte.
Eller menn som blir tom for argument i diskusjon med andre menn. 
Eller kvinner. Vi vet alle hvor stygt det kan bli når kvinner snakker om hverandre. 
Vi snakker ikke om hets da. 
Neida, kvinnehets. Det er stygt det! 

Jeg er selvsagt ikke uenig. Det ER stygt. Men det er all annen hets også. Hvorfor ikke kalle det "hets mot andre mennesker"? Om noen sier noe nedsettende til meg. Om meg. Nei, jeg tar det som at det går mot meg som person. Ikke som kvinne. 

Vi kvinner som er så opptatt av å bli likebehandlet.. Hvorfor er vi så opptatt av at det er ulikt når noe er negativt? Jeg tenker at det er sutrete og vi gjør oss selv som ofre. Og vi bruker kjønnet vårt som argument. 

Og så da.. Når noen har hetset andre...ja, da er de fritt vilt. Vi som tar fullstendig avstand av hets mot andre,  og spesielt kvinnehets, vi kan endelig få lov til å sparke. Hardt. Fordi de som har gjort seg skyldig i slikt, de må jo få vite hva vi synes om dem. 


Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails