onsdag 8. januar 2014

Husk å puste..

I et skilsmisseoppgjør i fjor, endte jeg opp med et verksted og en skrumaskin. Jeg visste ikke egentlig hva jeg skulle gjøre med noen av delene.. Verkstedet var svært maskulint, med store aluminiumsreoler og mye, MYYYE innhold. Tenkte å skrive rot istedet for innhold, men innser at det ble en subjektiv vurdering.

Det finnes ingen førbilder, men mange selfies fra feminiseringen av rommet. 

Feminiseringen ble veien fra verksted til galleri. Det er ingen stor hemmelighet at min store lidenskap er fotografering. Så nå ble tanken å lage mitt eget galleri. Tanken er å vise frem egne bilder, samt å låne bort galleriet for andre som ønsker å vise frem sine produkter. 

Selfiene har jeg plukket ned fra min Instagramprofil. Navnet mitt på IG er @Vinterjenta

Dette første bildet, er fra da jeg endelig har fått tømt rommet helt. Mange kutt rikere og mange plaster fattigere. Prikken over i-en, en skikkelig Donald-kul i panna etter å ha tatt ned tunge saker fra toppen av en av de store reolene. "Klare sjøl" var et motto fra barndommen...utålmodighet er vel noe av det samme. Anyway, rommet er tømt. 


Skrumaskina..passer foreløpig best å ta bilde av..men den skal bli brukt underveis i forvandlingen.


Veggene var FULL av spiker og skruer og mye annet jeg ikke vet navnet på. Men selv om tempoet har vært i bølgedaler, har det vært full giv når jeg først har holdt på... Mye høy musikk for å overdøve diverse ulyder som har kommet ut av meg.


Pappaer er de beste handymen som finnes. Jeg var nok aldri noen prinsesse da jeg var barn, men nå er jeg pappas prinsesse. Han er pensjonist med litt mye energi. Her tetter han igjen et vindu i galleriet. 


Jeg fikk selv i oppgave å sparkle vinduet.. "Kjøp ei bred sparkelskje," sa pappa og dro til syden en kjapp tur. Jeg kjøpte bred sparkelskje og satte igang. Jepp, jeg hater sparkling like mye fremdeles! 


Innimellom var iveren høy, og det ble jobbing rett etter nattevakt. Tempoet var så som så, men "sakte" er bedre enn "ikke". 


Pappa satte inn nytt vindu. Vindu som kan åpnes! Hurra! Lillebroren min har lagt helt nytt elektrisk anlegg. Vinduene som pappa tok ut...sammen med annet glass..har jeg egenhendig knust til småbiter. Med hammer. 17-åringen lurte på hva som hadde hendt. "Mamma, har du knust alt glasset? Med hammer?" "Jepp..myye bedre å frakte ferdigknust glass." "Mamma, det er noe mentalt her!" "Jepp.." 

Mye god frustrasjonslufting i å demontere en hel gammel kjøkkeninnredning, mye glass og mye annet snadder med hammer og øks. 


Lykkelig over vindu som kan åpnes. Her kommer sola inn hele året. Hagen min er rett utenfor vinduet.


Pappa var ikke spesielt imponert over sparklingen min. Han var heller ikke spesielt imponert over hva jeg kalte en "bred" sparkelskje. Jeg måtte gjøre om igjen sparkeljobben og var rask å male over så snart det var tørt nok. 


Rommet er grovt og rustikt, pappa hjelper meg med golv og viser meg hvordan. 


Den gamle kjøkkeninnredninga som sto i galleriet, ble kastet ut og ødelagt... Men to store kjøkkenbenker tok jeg vare på. Heldigvis. Jeg bestemte meg for å bruke en bit av en veldig gammel skuffereol og med noe benk over. Benkeplaten ville jeg flislegge med rester fra badeflisene. 

Jeg målte passe lengde, og merket 1,60 m på ene siden av benkeplaten før jeg begynte å sage. Med en stikksag som jeg også visstnok er eier av. Nydelig grønn gnistring inni motoren på den stikksaga. Vell, bra jeg hadde to benkeplater. Nummer to, målte jeg på begge sider før jeg laget strek og sagde. 


Se en gang til...vinduene kan åpnes! 


Slik ble arbeidsbenken. Jeg er ganske stolt av meg selv.


Boden hadde betonggolv, så jeg bestemte meg for å legge plater her. Det var lett i starten.. 
Det ble mye "Dette har jeg ikke gjort før, så det kan jeg sikkert" i dette prosjektet. Men du verden for en tilfredsstillelse å klare det meste sjøl. 

Heldigvis har jeg hotline til prinsessepappaen min.


For første gang har jeg kjøpt arbeidshansker istedet for hagehansker. 


Ganske bra galleriutsikt?


Mer selfies fra innenfor galleriet etter at en kamerat lurte på om vi snart fikk galleriinnsikt etter alle galleriutsikstpostingene mine.
Fuging er også noe jeg aldri har gjort før. Det ble nok fugemasse, kan man si.. Men resultatet ble toppers. 


Vi har sol hele året på Bisgardshøgda. Mye vinduspussing, med andre ord. Eller tykke gardiner.. 


Mer utsikt..


Jeg har også hatt fotooppdrag i galleriet før åpning. Produktfotografering for Min-Designstrikk. Du finner produktene til Arnhild om du googler firmanavnet mindesignstrikk


I natt gikk jeg amok i bildebestilling. Jeg har planlagt åpning av galleriet for noen få venner. Vi skal ha sjampanje og høye heler. Den egentlige åpningen, der det blir "velkommen til alle", blir onsdag 15.januar. 
Jeg gruer meg. Jeg har vondt i magen og syns ingen av bildene mine er gode nok. Hva tror jeg at jeg er, lissom? 
Vell.. Har blitt sparket bak av en god venninne som vet at jeg trenger å bli sparket hardt, og hopper i det. Sier til meg selv, "Husk å puste, ikke glem å smil"


Uansett, jeg håper mange syns det er morro å komme innom. 
Jeg er @vinterjenta på instagram og jeg har en facebookside som heter Eva Cathrin, som man kan følge om man vil se hva jeg driver med. 

1 kommentar:

Cara oj sa...

Ønsker deg lykke til. Har jo sett endel av bildene den tia jeg har fulgt deg på SOS media. De er mer enn gode nok. Tror ganske sikkert at galleriet blir en suksess :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails