lørdag 8. mars 2014

Fordi jeg er jente?

Det er den internasjonale kvinnedagen i dag. 8.mars.
Jeg var aldri noe opptatt av denne dagen. 

Jeg ble født i 1970 av en ung enslig mor. 
Det var ingen som sa til meg at jeg måtte stå på rettighetene mine siden jeg var jente. 
Det var ingen som sa at jeg måtte kunne være selvstendig fordi jeg var jente.
Det var ingen som sa at jeg måtte noe som helst fordi jeg var jente.

Jeg måtte det bare likevel. 
Helt uten at det var fordi jeg var jente.
Jeg er oppdratt til å ha mine egne meninger.  Jeg er oppdratt til å stole på meg selv. Jeg er oppdratt til å komme meg gjennom livet. Kun fordi jeg er meg. 

Jeg vil være med å kjempe for like rettigheter for mennesker. Jeg vil være med å kjempe for like muligheter for mennesker. Jeg vil være med å motarbeide trakkassering av mennesker. 

Men jeg vil også være med å kjempe for at hvert mennesker velger ut fra egne ønsker selv om dette er et annerledes valg enn de andre menneskene. Rausheten vi kvinner ser ut til å ha glemt når det gjelder medsøstre som velger annerledes enn resten er påtagelig. Er feminisme forbeholdt kun en gruppe kvinner? Nei, jeg vil kjempe for at alle skal kunne respekteres for sine valg. Det er det som er feminisme for meg. Frihet til å velge. Ansvar for valget man tok. Raushet til å akseptere andres valg. 

Jeg vil også kjempe for retten til å elske ulikheten. Retten til å elske det maskuline i en mann. Retten til å foretrekke det feminine i en kvinne. Det skal ikke være noen motsetning i dette. 

Mitt ønske for kvinnedagen er at vi skal begynne å rope om menneskerettigheter. Likhet for alle mennesker. At det skal bli slutt på trusler mot mennesker. Slutt på trakassering av mennesker. 
Både kvinner og menn. Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails