tirsdag 8. april 2014

"(For)Bli vakker"

Det mest utskjelte og parodierte magasinet disse dager er HenneVakker. Jeg må innrømme at slikt trigger meg, og jeg måtte selvsagt sjekke hva dette ondskapens magasin kunne være. 

Det er noen år siden jeg kjøpe ukeblader, og det er en grunn til at jeg sluttet med det. Dette skilte seg ikke så mye ut fra de jeg har lest før. Mye reklame og mye overfladisk stoff. Likevel da. Ikke verre enn noen av de andre. 

Temaene, botoxbehandling, tannbleking, fettsuging, er noen av de mest utskjelte temaene fra forsiden. Disse temaene var grundig behandlet i artiklene. Både for og imot. Hva det er, hvilke risika en utsetter seg for, samt alternative behandlinger.Det å holde seg ung. Se yngre ut. Begrense aldringstegnene var også et tema som ble sterkt tatt avstand til i sosiale medier. 

Her er ett av tipsene. Hva er det vi er så imot ved dette? Ja, selvsagt skal vi eldres med verdighet, men vi kan vel prøve noen billige tips likevel? Å rense huden og å drikke mye vann. Det er da ikke noe kontroversielt i det? Det lærte vi som ungdommer allerede. At alkohol og tobakk vil gjøre huden mindre vakker. Overdrevet soling. Flere tips i bladet. Ser heller ikke noe galt i å spise sunt. Det er både helsefremmende og miljøvennlig. 
Såh. Dette ondskapens magasin. Med råd og tips om hvordan å se vakker ut. Ikke så veldig interessant, og ikke noe jeg kommer til å kjøpe flere ganger. Men likevel ikke noe verre i dette bladet enn i andre moteblader, interiørmagasiner, hvilke som helst andre ukeblader. 

En av parodiene går på å gjøre om forsiden til en side som er rettet mot menn. Som om det er menn som er skyld i at vi kvinner vil passe på helsa vår eller å prøve å se vakker ut. Det må vi gjøre for oss selv. 

Det neste som ergrer folk er Sport1s kampanje "se bedre ut naken". De mener at 30 minutter aktivitet daglig vil være bra for kropp og helse og at man dermed..vil komme til å se bedre ut naken. 

Det er ingen hemmelighet at vi som er i livets Indian Summer raskt innrømmer at vi er flottest med klær. Det er en spøk jeg hører ofte. Vi VET da vel at aktivitet og sunt kosthold vil være bra for oss. Både for helsen og for kroppsformen vår. Jeg tror det er bra for skjønnheten som kommer innenfra og påvirker den ytre skjønnheten også. Selvtilliten. Alt. Ingen sier at man må være slank for å se bedre ut naken. Ingen sier at mager er det riktige. De sier at aktivitet er bra. En sterkere kropp gir både bedre holdning og bedre helse. Og også bedre selvtillit. 

Jeg syns det er litt morsomt at mange av de som kritiserer disse to samtidig er opptatt av mote og andre skjønnhetsprodukter som vi også finner i sosile medier. Det er bare å innrømme det. Vi er opptatt av å se best mulig ut. Kle oss slik vi syns er pent. Ha på sminke. Bruke penger hos frisøren. Hva er forskjellen? Såh. Kan vi ikke rette sinnet mot uvettige utsagn som går på vektovervåking av barn. Denne gangen småbarn. Kan vi rope høyt våre protester mot slikt? Er det rart barn og unge får problemer med selvtillit og selvbilde når det fokuseres på vekt allerede fra spebarnsalder? Kan vi bruke energien vår til å protestere mot dette? 

Å ta vare på sin egen helse er ikke skadelig, men vektfokusering rettet på barn og unge...det kan være livsfarlig. 


Såh. Da skal jeg trene. Fordi jeg er i en alder der jeg har tid til å prioritere meg selv. I en alder der det er viktig å ta vare på egen helse. For en god alderdom. Kanskje prøve de rumpeøvelsene som jeg fant i HenneVakker. Jeg er ikke redd for å eldes med verdighet. Men jeg har det ikke travelt. 

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails